Uredništvo | 17. 1. 2024, 20:48

Huda prometna nesreča na pomurski avtocesti, reševalni konvoj pa obstal: tokrat niso bili krivi vozniki, ampak ... (VIDEO)

X/Reševalni pas

Video, ki so ga posneli reševalci, prikazuje, kako težavna je bila pot do prizorišča nesreče, v kateri je življenje izgubil voznik tovornjaka.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil skrb vzbujajoč posnetek, na katerem je videti, kako je konvoj intervencijskih služb, ki je danes hitel na prizorišče hude prometne nesreče na pomurski avtocesti, obstal. Tokrat pa za to niso bili krivi vozniki, ki ne bi ustvarili reševalnega pasu, ampak je za blokado krivo preozko cestišče. Video je bil posnet iz enega od intervencijskih vozil

Gre za življenja

"Pretresljivo je videti vse intervencijske službe, ko obstanejo v zastoju. Takole je danes obstal konvoj, ki je hitel proti trčenju na pomurski 'avtocesti'. Ta si tega naziva na zasluži!" so na profilu Reševalni pas na družbenem omrežju X zapisali v svoji objavi. Pojasnili so, da so vozniki sicer ustvarili reševalni pas, a po njihovih navedbah takoj, ko se zgodi, da je vozilo na prehitevalnem pasu, ki stoji vzporedno s tovornim vozilom, širše od dveh metrov, reševalne enote obstanejo.

"Ali je potrebno 'avtocesto' razširiti, ali pa nemudoma prepovedati prehitevanje vozil širših od dveh metrov. Danes smo na cestah spet izgubili človeško življenje," so zapisali in dodali, da voznike, dokler ni primerne rešitve, prosijo, naj se v primeru zastoja in če je vzopredno z njimi tovorno vozilo, ustavijo 'cik-cak'. "Gre za življenja," so zaključili.

Facebook/Radarji v Pomurju/posnetek zaslona

Prevrnil se je tovornjak

Na pomurski avtocesti se je sicer danes okoli 9.10 med Vučjo vasjo in Dragotinci v smeri Maribora prevrnilo tovorno vozilo in prebilo zaščitno ograjo. Voznik, 52-letni državljan Ukrajine, je na kraju umrl. Avtocesta je bila zaradi nesreče dlje časa zaprta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol