R.S. | 13. 8. 2023, 08:16

Rešeni deček policistom poslal risbice: tako se jim je zahvalil (FOTO)

Policija/fotomontaža

Zaradi zdravstvenih težav so ga reševali na območju Krnskega jezera. Deček pa se jim je zahvalil na prav poseben način ...

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je dežurna helikopterska ekipa, ki so jo sestavljali policisti Letalske policijske enote, policista Gorske enote in pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, prejšnji teden izvedla reševanje dečka na območju Krnskega jezera.

Deček, ki je bil v spremstvu enega od staršev, je imel zdravstvene težave. Po klicu na pomoč so gorski reševalci najprej na tleh pripravili teren za prihod helikopterja, dečka in starša pa so z jeklenico dvignili v helikopter ter prepeljali v zdravstveno ustanovo. Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem, kar so težke okoliščine že za pohodnike, v takem vremenu pa je tudi reševanje bistveno zahtevnejše.

Prisrčna zahvala

Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke letalske policijske enote reševanje uspešno zaključeno. Policisti so bili veseli informacije, da malček okreva. To jim je na svoj način sporočil kar sam, saj jim je poslal skrbno izdelane risbice, s katerimi jim je pokazal, kako je doživel vožnjo s helikopterjem. 

Policija

Po risbicah sodeč mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Policistom pa tudi. Policisti se bodo nanj večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile njihove policijske prostore.

Policija
Policija

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol