Uredništvo | 19. 2. 2024, 17:32

Revolucija za prodajalce? Višje plače zagotovila tudi ta znana trgovina z živili

Bobo

Z januarjem so zvišali plače zaposlenim v prodaji, logistiki in upravi. 

Trgovine z živili ena za drugo zvišujejo plače, odkar se je malo pred novim letom z dvigom plač Tuš izognil stavki delavcev. Plače so nato januarja dvignili tudi v Mercatorju, Sparu in Jagru, naslednji mesec se jim bo pridružil Lidl, novica pa je prišla tudi iz Hoferja, ki je tudi ravno zvišal plače, poroča Forbes Slovenija. 

V Hoferju so z januarjem zvišali plače zaposlenim v prodaji, logistiki in upravi. Sedaj prodajalec za trideset ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme 1.503,66 evra bruto, prodajalec v najvišjem plačilnem razredu, ki dela 40 ur na teden, pa dobi več kot 2.000 evrov bruto.

Bobo

Hofer navaja, da nihče od njihovih zaposlenih, ki jih je kar 2.000, ne prejema minimalne plače. Z dvigom plač želijo dvigniti ugled poklica prodajalca in zadovoljstvo njihovih zaposlenih. 

Novost so tudi boljši pogoji za študijski dopust, ki ga lahko izkoristijo zaposleni, ki so v podjetju zaposleni pet ali več let. Prej je dopust znašal pol leta, sedaj pa ga lahko koristijo eno leto. In če je prej veljalo, da ga lahko izkorstijo le enkrat, ga lahko sedaj vsakih pet let.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol