30. 6. 2023, 11:06 | Vir: STA

Robert Golob razkril, zakaj se še ni lotil interpelacije zdravstvenega ministra (in kdaj bo to storil)

Profimedia/Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Predsednik vlade je te dni precej zaposlen z drugimi rečmi, zato ga seznanitev s podrobnostmi vloženega dokumenta še čaka.

Predsednik vlade Robert Golob interpelacije SDS zoper ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana še ni uspel prebrati, niti se o njej z ministrom še ni pogovoril. Kot je premier dejal ob robu vrha EU v Bruslju, se bo dokumenta lotil na poletu nazaj v Slovenijo.

Profimedia

Na ministrstvu interpelacijo vidijo kot priložnost

Poslanci SDS so v četrtek v parlamentarni postopek vložili interpelacijo o delu ministra Bešiča Loredana. Med očitki navajajo poslabšanje razmer v zdravstvu, med drugim podaljšanje čakalnih dob v zdravstvu ter neizpolnjene in prelomljene obljube o časovnici napovedane zdravstvene reforme.

Ministrstvo za zdravje se je na interpelacijo v četrtek odzvalo z oceno, da bo ta priložnost za podrobno predstavitev vseh sprejetih ukrepov v zadnjem letu. Hkrati pa bo interpelacija tudi priložnost za širšo razpravo o vseh izzivih zdravstva, ki pa jih ni malo, so še poudarili.

Srdjan Živulovič/Bobo

Ali SDS z interpelacijo ministru dela uslugo?

Predlagatelji interpelacije sami za razrešitev ministra nimajo dovolj glasov, v koalicijskih Gibanje Svoboda, SD in Levici pa so ob napovedi interpelacije zatrdili, da minister za zdaj uživa njihovo podporo. V opozicijski NSi, kjer menijo, da SDS ministru z interpelacijo dela uslugo, saj da ga bo koalicija zaščitila, se o podpori interpelaciji do zdaj neposredno niso izrekli. A ocenjujejo, da je sicer na mestu razmislek, ali naj se minister s tega mesta poslovi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord