K. Ž. | 10. 1. 2024, 10:22

Je podružnica njegovega podjetja obenem tudi novo ljubezensko gnezdece Goloba in Gabrove?

Valter Leban/BOBO

Sveži lastnik podjetja Star Solar Robert Golob naj bi se vselil na elitno lokacijo v Ljubljani, kjer je tudi podružnica njegovega dobičkonosnega podjetja.

Komaj se je prah rahlo polegel, že se je predsednik vlade Robert Golob znova znašel v središču medijske pozornosti. Nedavno smo namreč poročali, da je po ločitvi postal edini lastnik podjetja Star Solar, ki proizvaja elektriko, in ki največ dobička pridobi s prodajo državi. Dodatno ogorčenje je povzročilo tudi dejstvo, da je direktorica podjetja njegova komaj 19-letna hči Luna.

In kaj je zdaj razjezilo javnost? Tik ob trnovski cerkvi je na novo zrasla stanovanjska stavba, ki naj bi bila še nevseljena. Vse do zdaj. Tam je zdaj namreč predsednik vlade odprl ljubljansko podružnico podjetja Star Solar, ki pa se nahaja v domnevnem vseljenem stanovanju premierja oziroma na istem naslovu, je sprva poročal Planet TV.

Nov dom premierja je velik 292,3 m2, pri tem je všteta zraven tudi terasa kot tudi klet ter garaža z dvema parkirnima mestoma. Za zdaj sicer še ni jasno, ali je novogradnja v lasti Roberta Goloba ali podjetja Star Solar oziroma nekoga drugega.

Novogradnja, kjer naj bi bival predsednik vlade.

Novogradnja, kjer naj bi bival predsednik vlade.

Planet18/posnetek zaslona

Po poročanju portala moja-dolenjska naj bi lokacijo posredno razkrila prav Tina Gaber, ki je na Instagramu objavila posnetek iz stanovanja. Tisti najpozornejši so namreč opazili, da je okno na posnetku in okno hiše enako.

Primerjava okna na novi hiši, kjer je ljubljanska poslovalnica Star Solarja, ter okna iz posnetka Tine Gaber.

Primerjava okna na novi hiši, kjer je ljubljanska poslovalnica Star Solarja, ter okna iz posnetka Tine Gaber.

Posnetek zaslona/omrežje X

Več kot polovico plače je dajal za stanovanje

Pred vselitvijo v novo stanovanje pa je Golob prebival v luksuznem stanovanju v Šiški, za katerega je ob svoji plači 3743,50 evra za najem dajal vrtoglavih 2100 evrov. Stanovanje je zdaj tudi na voljo za oddajo, ogledate pa si ga lahko na tej povezavi.

Veselje svežega lastnika dobičkonosnega podjetja Star Solar pa je najverjetneje bilo precej kratko, saj ga je ob novici, da je prevzel lastništvo omenjenega podjetja pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Tam bodo prejeto prijavo obravnavali v predhodnem preizkusu. A kot so pojasnili za časnik Delo, premier naj ne bi bil v večjih težavah, saj "zakon lastništva ne prepoveduje, omejitev poslovanja s podjetjem [Borzen] pa velja le za vlado".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol