12. 7. 2023, 18:05 | Vir: STA

Robert Golob povedal, kaj si misli o napadu na policista, ki se je zgodil na shodu sredi Ljubljane

Borut Živulovič/Bobo

Udeleženci shoda so s policistom fizično obračunali, ker je želel pred vandali zaščititi javno lastnino.

Predsednik vlade Robert Golob najostreje obsoja napade na policistke in policiste, o katerih so poročali mediji v zadnjih dneh. Po mnenju premierja je nedopustno, da so policisti pri svojem delu deležni verbalnega in fizičnega nasilja. "Vsa nasilna dejanja so zavržna dejanja in jih kot takšna najostreje obsojam," se je odzval premier.

Borut Živulovič/Bobo

Premierja žalosti, da v zadnjem obdobju sliši vse več zgodb o napadih na policiste, pb tem je policistom izrekel  hvaležnost za njihov doprinos pri zagotavljanju varnosti.

Policistom izrazil hvaležnost

"Policistke in policisti vsakodnevno s predanostjo in požrtvovalnostjo opravljajo zahtevne naloge in zagotavljajo varnost za vse prebivalke in prebivalce Slovenije, za kar sem jim izjemno hvaležen," so odziv premierja povzeli v njegovem kabinetu.

Bobo

Na sobotnem shodu, ki je sledil Balkanskemu anarhističnem knjižnem sejmu v Ljubljani, so udeleženci pretepli policista, ki je udeleženki pohoda poskušal preprečiti risanje grafitov po mestnem avtobusu. Policist je bil v dogodku lažje poškodovan, poškodovali pa so tudi dve službeni vozili policije.

Dvostranska srečanja ob vrhu Nata

Premier Golob se sicer trenutno mudi na vrhu Nata v Vilniusu, kjer se je ob robu zasedanja voditeljev Nata danes sestal s poljskim predsednikom Andrzejem Dudo, s katerim sta govorila tudi o poljskih oklepnikih rosomak. Slovenija se namreč odloča o tem, od katere zavezniške države bo kupila oklepnike. Golob je Dudo pozval, naj poljski proizvajalec poda čim bolj konkurenčno ponudbo.

Profimedia

Dan prej se je sestal tudi s finskim predsednikom Saulijem Niinistöjem in z njim med drugim govoril o slovenskih načrtih za nakup oklepnikov. Ob tem poudaril, da je Finska zgolj ena od možnih dobaviteljic in da odločitev še ni bila sprejeta. Na obisku v prestolnici Litve slovenskega premierja spremlja tudi njegova partnerica Tina Gaber.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol