26. 1. 2023, 16:01 | Vir: STA

Robert Golob še v iskanju notranjega ministra, kdaj bo padla končna odločitev?

Facebook/Robert Golob

Bobnarjeva je decembra lani odstopila s funkcije, med razlogi pa je navedla, da si ne more postaviti svoje ekipe in politično vmešavanje v policijo. Kdo jo bo nasledil? 

Po odstopu ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar decembra lani premier Robert Golob še ni predlagal novega kandidata za vodenje tega resorja. V zadnjih tednih je opravljal pogovore z morebitnimi kandidati, "čisto možno" je, da bo odločitev padla naslednji teden, je dejal Golob. Ime kandidata bi tako v DZ lahko poslal do konca meseca.

Profimedia

Bobnarjeva je s čela ministrstva za notranje zadeve odstopila decembra lani, po zaostritvi odnosov s premierjem Golobom. Ministrica namreč na vladi ni uspela s predlogom za imenovanje Boštjana Lindava na čelo policije s polnim mandatom in predlogom za imenovanje Slavka Koroša na mesto generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge, prav tako s polnim mandatom.

Bobnarjeva je kmalu za tem odstopila s funkcije, med razlogi pa navedla, da si ne more postaviti svoje ekipe in politično vmešavanje v policijo.

Vodenje resorja za notranje zadeve je po njenem odstopu začasno, za največ tri mesece prevzela ministrica za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik.

V javnosti je sicer med tem že zaokrožilo več imen morebitnih kandidatov, tudi možnost, da bi na čelu tega resorja ostala Hovnikova, a premier Golob za zdaj konkretnih imen kandidatov še ni komentiral. Njegova izbira za notranjega ministra bi tako lahko bila znana še januarja. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ