20. 9. 2023, 14:21 | Vir: STA

Golob napovedal: Slovenija bo kmalu dobila novega zdravstvenega ministra (naložil mu je že številne naloge)

Igor Kupljenik/Bobo

Pripravil je že ukrepe, novi minister jih bo moral "le" izvesti.

Premier Robert Golob, ki opravlja tudi funkcijo zdravstvenega ministra, je obiskal Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Obisk je izvedel v luči smrti dveh otrok s srčno napako.

Spomnimo, med zdravljenjem v Izraelu sta namreč poleti umrla dva otroka, ki sta bila tja poslana na zdravljenje zaradi težke oblike prirojene srčne napake, zato so v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana v tem tednu napovedali zunanji strokovni nazor.

Golob je izrazil sožalje

Pogovorili so o tem, kakšne so razmere za delo na pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Glede smrti dveh otrok je dejal, da bo počakal na rezultate zunanjega strokovnega nadzora, šele nato se bo opredelil in sprožil ukrepe.

Igor Kupljenik/Bobo

Golob je staršem in svojcem preminulih otrok izrazil sožalje. Današnji obisk je bil namenjen temu, "da začutimo to, s kakšnim upanjem vstopajo starši s svojimi otroki na to pediatrično kliniko", je dejal Golob. Golob se je zahvalil osebju, ki je zelo požrtvovalno, pediatrična klinika pa ena od vrhunskih inštitucij v državi, je dejal.

Vlada in ministrstvo bosta preučila možnosti, kako lahko pomagajo pri tem, da bi zagotovili več osebja na pediatrični kliniki in da se prepoznava njihovo strokovno delo. Pogovarjali so se tudi o tem, kako lahko kot vlada krepijo slovenski javni zdravstveni sistem, ki je po besedah Goloba "eden boljših v Evropi in ki mora tak tudi ostati".

Slovenija bo kmalu dobila novega zdravstvenega ministra

Napovedal pa je tudi, da bo ime novega ministra za zdravje znano do konca tega meseca. "Prepuščam njemu, da napove tudi ukrepe, ki so bili v tem času pripravljeni in bodo šli v izvajanje takoj ob začetku njegovega mandata," je dodal. Na vprašanje, ali je torej odločitev o novem ministru že sprejeta, pa ni želel odgovoriti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord