R. K. | 2. 6. 2022, 17:39 | Vir: STA

S čim je Nika Zorjan ujezila škofa?

STA/fotomontaža

Zaradi dejanj mlade pevke so cerkveni predstavniki izrekli nenavadno prepoved. Že veste, česa od zdaj naprej v Prekmurju ne smete več početi?

Slovenska pevka Nika Zorjan je nedavno v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela videospot, v katerem je uprizorila poroko. To pa je tako ujezilo murskosoboškega škofa Petra Štumpfa, da je prepovedal vsa snemanja v vseh cerkvah in kapelah škofije.

Video, ki je zmotil cerkvene predstavnike

Videospot za pesem 1,2,3 je Nika Zorjan objavila 18. maja, oboževalci pa so ga zelo lepo sprejeli, kar potrjujejo tudi številni komentarji na YouTube, v katerih mlada Prekmurka dobiva same pohvale. Pesem govori o nesojeni ljubezni, a je optimistično naravnana, saj nakazuje, da včasih konec pomeni tudi začetek nečesa novega in lepega ter nečesa, kar bo prineslo v življenje še večje srečo.

STA/Marjan Mavčec

Škof Peter Štumpf se s tem ne strinja

Sodeč po zapisu na spletni strani Slovenske škofovske konference so cerkveni predstavniki mnenja, da takšna vsebina ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve. Prepoved snemanja in objav v cerkvah in kapelah soboške škofije bo na zahtevo škofa Štumpfa veljala do preklica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Zorjan 🎤💖 (@nikazorjan)

Je pevka res smešila vero?

Cerkveni predstavniki so zapisali še, da je ob snemanju videospota prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote.

Kot pravijo, škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord