Uredništvo | 2. 8. 2023, 09:39

(FOTO) Redko videna sramota! Avstrijec na Bledu zaparkiral gasilce na poti na intervencijo (kazen pa ... bizarna!)

PU Kranj

Med popoldanskim neurjem se je Avstrijec odločil, da bo jeklenega konjička parkiral kar na dovozu tamkajšnjega gasilskega doma! S tem je blejskim gasilcem povzročil nemalo nevšečnosti.

Saj ni res, pa je! Kako daleč lahko seže človeška sebičnost, priča včerajšnji incident na Bledu, ki ga je povzročil Avstrijec. Med neurjem je namreč zaparkiral tamkajšnje gasilce, ki se jim je zaradi podrtega drevesa mudilo na intervencijo. Med popoldanskim neurjem se je Avstrijec odločil, da bo parkiral jeklenega konjička kar na dovozu tamkajšnjega gasilskega doma, ne da bi sploh pomislil, kaj bo s tem povzročil.

Ko bi vsaj pustil sporočilo s podatki

Nenapisano pravilo veleva, da v primeru, ko v nujnem primeru parkiramo tako, da nekoga zaparkiramo, pustimo sporočilo s podatki in telefonsko številko, na kateri smo dosegljivi, če se zgodi, da bi bilo treba avto hitro umakniti. No, gospod se tega ni spomnil, zato je gasilcem prostovoljnega gasilskega društva Bled onemogočil delo.

Ko so gasilci prejeli klic o podrtem drevesu, ki je padlo na turistični vlak, kljub nujnosti niso mogli na intervencijo, saj so morali vozilo z intervencijske poti najprej ročno premakniti, ker o vozniku ni bilo ne duha ne sluha. 

Policisti so kršitelju na kraju izdali globo, ki jo je plačal v polovičnem znesku 40 evrov. Storil je prekršek po šestem odstavku 65. člena in s tem kršil 18. točko četrtega odstavka 65. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP). Globa za ta prekršek je 80 evrov, so sporočili iz PU Kranj.

"Takšna dejanja so skrajno neprimerna, nepremišljena in nespametna. Saj vsi dobro vemo, da je pri varovanju življenja ljudi in njihovega premoženja vsaka sekunda še kako pomembna in dragocena. Svetujemo, da vedno uporabite parkirna mesta, ki so za to namenjena in nikoli ne parkirate na intervencijske poti, parkirne prostore za invalide itd., saj imajo poseben namen," še sporoča policija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol