J. B. | 20. 11. 2022, 10:24

Saj ni res, pa je! Moški v Ljubljani za 1250 evrov na mesec želel oddati neprofitno stanovanje, ki ga je dobil na razpisu

Nepremicnine.net

Že ime pove vse: neprofitno stanovanje. Namenjena naj bi bila tistim, ki si drugače ne morejo urediti stanovanjskega problema. Toda v Ljubljani je neznanec želel s takšnim stanovanjem v prvi vrsti dobro zaslužiti ...

Na nepremičninskem portalu se je nedolgo tega znašel oglas, v katerem je nekdo želel oddati stanovanje, ki ga je pred tem sam v najem dobil s strani stanovanjskega sklada. V zameno za uporabo luksuzno opremljenega neprofitnega stanovanja na Brdu v Ljubljani je pričakoval mesečno najemnino v višini 1250 evrov. Kot poroča Žurnal24, je to 400 evrov več, kot bi moral sam plačevati stanovanjskemu skladu.

Lahko predstavlja grobo kršitev najemne pogodbe

Da je to nedovoljeno, bržčas ni treba poudarjati. "Oddaja stanovanja v podnajem brez soglasja lastnika predstavlja grobo kršitev najemne pogodbe ter krivdni odpovedni razlog. V kolikor se ugotovi, da najemnik krši najemno pogodbo, Stanovanjski sklad RS ravna skladno z določbami Stanovanjskega zakona, Splošnimi pogoji za oddajo stanovanj v najem ter najemno pogodbo in sproži ustrezne postopke," so za Žurnal24 pojasnili pri stanovanjskem skladu.

Oseba, ki se je javila na telefonsko številko, ki je bila navedena na oglasu, je zatrdila, da oglasa ni objavila ona. Oglas naj bi bil lažen, a se poraja vprašanje, zakaj bi nekdo ob tem objavil telefonsko številko dejanskega najemnika.

V preteklosti so se zlorabe že dogajale, neznanci so objavili fotografije stanovanja, ki ni bilo njihovo, pobrali predujem in izginili neznano kam. 

Za zdaj le opomin

Žurnal24 je na številko, objavljeno na oglasu, klical že pred tem. Klicatelj se je predstavil kot interesent za najem in ne kot novinar. Moški, ki se je javil, je potrdil, da stanovanje oddaja. Nekaj dni kasneje je trdil, da gre za lažen oglas ...

Nepremicnine.net/posnetek zaslona

Oglas je zdaj že izginil z omenjene spletne strani, uredniki portala so zatrdili, da tega niso storili oni, marveč uporabnik, ki ga je objavil. Iz stanovanjskega sklada še niso sporočili, kako bodo ukrepali, najemniku so za zdaj izrekli opomin.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ