R. K. | 25. 5. 2023, 22:23

Saj ni res, pa je: otrok brcnil mačko, slovensko mamico pa je zmotilo, da ga je učiteljica okregala

Profimedia

Po njenem mnenju bi lahko malček zaradi tega utrpel trajno psihološko škodo.

Po družbenih omrežjih je zaokrožila objava, ki je razburila številne Slovence. Gre za zapis na obiskanem spletnem forumu, ki ga naj bi ga objavila slovenska mamica. V njem je učiteljico, ki poučuje njenega otroka, označila za "noro." Razlog: učiteljica je pobalina je okregala, ker je brcnil mačko. Po njenih besedah bi lahko s tem, ko ga je pred vsemi okarala, otroku naredila nepopravljivo škodo.

Ali je zapis verodostojen ali ne, je težko potrditi, dejstvo pa je, da je med Slovenci sprožil številne odzive, mnogi pa se sprašujejo, kam vodijo sodobne oblike vzgoje otrok

Meni, da naj učitelji učijo, ne pa vzgajajo

Anonimna mamica je v spletnem zapisu, ki je bil objavljen 23. maja, uvodoma zapisala, da je otrok na sprehodu brcnil mačko, "pa ga je učiteljica v pričo drugih okregala, da se to pa res ne sme delati in bla bla bla." Nadaljevala je, da naj učitelji učijo in ne vzgajajo in dodala: "To naj prepustijo nam, bomo že po svoje naredili." 

Po njenih besedah je maček "itak tako narejen, da preživi ne vem kakšne padce, kaj mu bo ena brca naredila?" Po drugi strani pa meni, da je lahko otroku "povzročena trajna psihološka škoda s strani nore učiteljice."

Profimedia

Odzivi uporabnikov

Zapis anonimne mamice je na Facebooku delilo več kot 550 ljudi, a se z njo praktično nihče ne strinja. Zaradi absurdnosti zapisa marsikdo težko verjame tudi, da je opisana situacija resnična. "No ja, tole je očitno trol. Sicer neokusen, a vendarle," je v komentarju zapisal eden od uporabnikov.

Nekatere je zapis spodbudil, da so zapisali, kako se sami spominjajo otroštva. "Oče je samo pogledal in s sestro sva brez dodatne razlage vedeli, kje nama je mesto in kakšne so najine pravice, predvsem pa dolžnosti," je zapisala ena od uporabnic. 

Profimedia

Bo takšen otrok zrasel v nasilneža?

Nekdo drug pa meni, da imajo današnji moderni starši "zanimive poglede na vzgojo otrok" in opisal, kako mu je nekoč mamica petletnega otroka dejala, "da otroka vzgaja tako, da kar on naredi, je prav. Da mu nič ne oporeka."

Tretja uporabnica se je v komentarju vprašala, kam smo kot družba prišli in se zazrla v prihodnost, kakršna po njenem mnenju čaka avtorico spletnega zapisa. "Čez nekaj let bo pa pisala, kaj naj naredi, ker jo sin tepe," je zaključila. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol