R. K. | 29. 5. 2023, 11:38

Saj ni res, pa je: Slovenec se je na avtocesto odpravil kar s kolesom (najhujše so preprečili policisti)

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Zaradi nepremišljenega kolesarja je policiste poklicalo več nezadovoljnih voznikov.

Novomeški policisti so v petek nekaj po 18. uri prejeli več klicev voznikov, ki so jih obvestili o moškem, ki naj bi iz smeri počivališča Starine po avtocesti kolesaril proti Novemu mestu. Policisti so se na klice takoj odzvali in kršitelja kmalu izsledili. 

Borut Živulović/Bobo

Policisti so moškega pospremili na varno do izvoza z avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnika, ki prihaja iz Sevnice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu v nadaljevanju izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Mladoletnik za volanom

V noči na nedeljo so policisti med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje poskušali ustaviti voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov najprej ni upošteval. Zato so zapeljali za njim in ga nazadnje ustavili na križišču v Ločni.

Aleksandra Saša Prelesnik

Med postopkom so ugotovili, da je voznik star 16 let in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Mladeniču so avtomobil zasegli, o kršitvah z obdolžilnim predlogom pa seznanili sodišče, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol