R. K. | 21. 11. 2023, 23:02

Se zgodba okoli denarja za Sandija Zajca počasi razpleta? Znano je, kaj se bo zgodilo z delom donacij

24ur/posnetek zaslona

Vodstveni organi Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš so končno sprejeli odločitev.

Zaplet okoli večje količine denarja, ki so ga ljudje na račun Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Mengeš nakazali za požrtvovalnega gasilca Sandija Zajca, se kot kaže počasi razrešuje. Zdaj je znano, da si bosta 280.000 evrov v kratkem razdelila Zajc in njegova nekdanja partnerica, še vedno pa se ne ve, kdo je upravičen do preostanka denarja, ki je priromal na bančni račun društva.

PGD Mengeš

pri preostalih 230.000 evrih namen namreč ni razviden, zato se v PGD Mengeš ne morejo dogovoriti, ali so sredstva namenjena gasilskemu društvu ali Zajcu. Težava se je pojavila pri okoli 4000 transkacijah, kjer so donatorji napačno navedli sklic, zaradi česar se je izgubil namen nakazaila. Tako zdaj niti prejemnik niti banka prejemnika ne more preveriti, komu je bil denar v resnici namenjen. Skupaj je sicer na račun gasilskega društva iz Mengeša priromalo kar 513.309 evrov.

Upravni odbor društva sprejel sklep

Sklep, da Sandiju Zajcu in njegovi nekdanji patnerici nakažejo 280.000 evrov donacij, za katere je namen nakazila jasen, so po poročanju N1 sprejeli na večerni seji upravnega in nadzornega odbora PGD Mengeš. Pri tem sicer ni znano, kako si bosta upravičenca denar razdelila: "Gre za osebno stvar Zajca in njegove nekdanje partnerke. Mi bomo znesek donacij nakazali v najkrajšem možnem času, predvidoma še ta teden," je za omenjeni medij dejal namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič .

Facebook/PGD Mengeš

Glede preostanka denarja pa je povedal, da nakazila preverjajo pri bankah, a trenutno še vedno ni znano, kolikšen delež pripada Zajcu in kolikšen društvu: "Za zdaj še nimamo vseh podatkov, zato v tem trenutku še nismo seznanjeni s točnim zneskom za Zajca in za društvo. Tega denarja ne bomo nakazali, dokler ne bodo znani nameni nakazil. Ko bo tudi to znano, bomo nakazali tudi ta denar." Kdaj bo to, zaenkrat še ne morejo napovedati. "Naš računovodja je poizvedoval pri bankah, vendar podatkov o tem za zdaj nimamo." je Jagrič še povedal za N1.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord