R. K. | 5. 8. 2023, 15:40

Požrtvovalni slovenski gasilec se je med ujmami žrtvoval za druge, medtem pa ostal brez vsega premoženja

PGD Mengeš/fotomontaža

Sandi Zajc je bil eden od gasilcev, ki so iz poplavljenega vrtca reševali otroke, ko je po napornem delu prišel domov, pa ga je pričakal šok.

Eden izmed junaških gasilcev PGD Mengeš, ki so v petek iz poplavljenega vrtca Gobica v Mengšu rešili 22 otrok, pri čemer jih je občudovala celotna Slovenija, je med tem, ko se je nesebično žrtvoval za druge, ostal brez vsega svojega premoženja, saj mu je poplava popolnoma uničila hišo, poroča MMC.

PGD Mengeš

"Vse, kar smo 20 let vlagali v dom, je uničeno"

Ko se je gasilec Sandi Zajc po naporni noči pomoči in reševanja vrnil domov, ga je pričakal šok. Voda, ki je zalila hišo, je segala 1,8 metra visoko, v hiši pa je tudi polno blata. "V hiši je uničeno vse, kar si lahko zamislite," je povedal za omenjeni medij in dodal: "Stene so porušene, vse je podrto. Vse bom moral začeti znova." Ob tem je kljub vsemu poudaril, da je trenutno pomembno predvsem to, da je njegova družina na varnem

V domu, ki sta si ga ustvarila z ženo, živita skupaj z njunima otrokoma, ki še obiskujeta osnovno šolo. Voda je preplavila tudi spalne prostore in avtomobile. "Vse, kar smo 20 let vlagali v dom, je uničeno. Vse, kar lahko primeš, dokumenti, oblačila, elektronika. Uničene so vse slike, vsi spomini." je povedal za 24ur.com

PGD Mengeš

Še enkrat bi ravnal enako

Za nameček se je prevrnila še cisterna s kurilnim oljem, gorivo se je pomešalo z vodo, zato je zdaj vse prepojeno z vonjem po nafti. "Prenoviti bo treba vse, od sten do inštalacij," je še Zajc še povedal za omenjeni medij in dejal, da ne vedo, česa naj se pri obnovi lotijo najprej.

Kljub nesreči pa bi brez razmišljanja še enkrat ravnal enako: "Gasilci vse počnemo s srcem, ko dobimo klic, ne razmišljamo. Imeti moramo tudi ogromno strokovnega znanja. Dosegljivi smo 24 ur na dan. Ne glede na to, ali je ravnokar prišlo na mizo kosilo, vstanemo in gremo. To počnemo brezplačno. A vse odtehta, ko veš, da si nekomu rešil življenje," je še povedal za 24ur.com.

Če želite požrtvovalnemu gasilcu priskočiti na pomoč, mu lahko pišete na naslov sandi.zajc@gmail.com.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol