Uredništvo | 14. 11. 2023, 22:06

Je Sandi Zajc upravičen do pol milijona evrov? To je celoten izkupiček donacij Slovencev, vendar ...

24ur/posnetek zaslona

Na transakcijski račun PGD Mengeš je bilo zanj nakazanih več kot 280 tisoč evrov, skupna vsota donacij pa je znašala več kot pol milijona. Mu torej pripada še več? 

Mengeško gasilsko prostovoljsko društvo se sprašuje, zakaj jih je Sandi Zajc javno obtožil, da mu denarja na želijo izplačati, če se je strinjal, da se mu denar nakaže, ko se situacija z njegovo nekdanjo partnerko, ki zahteva polovico vsote, uredi. Medtem so ga izključili iz operativne enote, ker ni upošteval navodil vodje enote. 

"Sredstva z namenom Sandi Zajc znašajo dobrih 280 tisoč evrov. Sredstva, kjer namen ni razviden, pa je dobrih 230 tisoč evrov," je za 24ur povedal namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič.

Zajc naj bi sklepal, da je med ostalimi 230 tisoč evri nakazanega tudi nekaj denarja zanj, ker bi se lahko zapletlo z namenom nakazila, zahteval je vpogled v donacije. Upravni odbor pravi, da bodo Zajcu, v kolikor je to res, nakazali ves denar, ki mu je bil namenjen.

24ur/posnetek zaslona

Redko se zgodi, da konfliktov ne bi zmogli rešiti sami, če pa se izkaže, da je to nerešljiv primer, obstaja arbitraža, kjer vrhunski strokovnjaki s področja prava, ki so istočasno tudi strokovnjaki s področja gasilstva, presojajo, kaj je prav, je pojasnil poveljnik GZS Zvonko Glažar.