J. Z. | 5. 10. 2022, 16:54

Sanjska služba za vse, ki radi opazujete vreme: morda je to pravi razpis za vas

Profimedia/Arso/fotomontaža

Če se večkrat na dan ozrete v nebo in ugibate, ali bo kmalu prišel dež, lahko to svojo navado tudi dobro unovčite. Poglejte, kako lahko priskočite na pomoč slovenskim vremenoslovcem.  

Agencija RS za okolje (Arso) zaradi občasnih odsotnosti rednih meteoroloških opazovalcev na merilnem mestu Ljubljana Bežigrad išče honorarno sodelavko ali sodelavca za pomoč pri meteoroloških opazovanjih in meritvah.

Delo obsega odčitavanje in oskrbo meteoroloških inštrumentov, vpis podatkov v poročila na računalniku in na papirju in sprejem podatkov od šestih drugih meteoroloških postaj po telefonu.

Meritve se izvajajo vsak dan ob 7.00, 13.00, 14.00 in 21.00 uri. V času nadomeščanja je treba izvesti meritve ob 13.00, 14.00 in 21.00 uri. Ure so zapisane po sončnem času in veljajo za zimski čas. V poletnem času pa je treba izvesti naloge uro pozneje. Večerni termin opazovanj je tako ob 22.00 uri.

Agencija RS za okolje

Delo ni vsakodnevno in ni nujno v vseh navedenih terminih, ampak v času, ko so redni opazovalci odsotni. Zaradi dopustov je največ dela v poletnem času. Pred zaključkom meseca se pripravi razpored za naslednji mesec. 

Opazovanje in meritve bodo potekale  na Agenciji za okolje na Vojkovi ulici v Ljubljani.

Agencija bo izbranim opazovalcem zagotovila ustrezno usposabljanje in z izbranimi kandidati podpisala podjemno pogodbo

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec