P.M. | 3. 2. 2024, 18:20

Je tudi vam znana? Velenjsko protestnico smo gledali v priljubljenem resničnostnem šovu

Bobo

Etnologinja in kulturna antropologinja se je že od nekdaj zavzemala za druge.

Saro Bajec so kot novinarko pod krinko vključili v lanskoletni resničnostni šov Kmetija, njena vloga pa je bila poročanje o aktivnostih članov njene družine. Kot je takrat dejala, se je na šov prijavila zato, ker si je želela odmika od ponorelega sveta.

Od resničnostnega šova do politike

Vendar ji vloga novinarke pod krinko ni bila preveč blizu. Po izpadu iz igre je kasneje povedala, da se je vsakodnevno spraševala o moralnosti svojega poročanja in delovanja znotraj svoje televizijske družine. “Res se nisem dobro počutila v tej vlogi, breme moje neodkritosti pa me je vsak dan bolj težilo, sem namreč zelo iskrena oseba,” je takrat dejala za Metropolitan.si.

Youtube/posnetek zaslona

Ji je pa na kožo veliko bolj pisana neka druga vloga - vloga družbene aktivistke. V zasebnem življenju je Velenjčanka že od svoje zgodnje mladosti strastna zagovornica ohranjanja čistega okolja, še posebej se je posvetila borbi proti podiranju dreves. Saro bolijo tudi krivice, ki se dogajajo posameznikom. "Etično-moralni kodeks me od vedno usmerja. Ključno je, da ne gledamo le na lastne koristi, temveč na dobrobit nas vseh," je tudi poudarila v nekem intervjuju in dodala, da ji njena duša ne dovoli, da se ne bi zavzemala za tisto, kar se ji zdi prav.   

Osebni arhiv

Z namenom, da bi pomagala ljudem, je ustanovila Urad za srečo, znotraj katerega je lep čas uresničevala svoje poslanstvo. Vseskozi je zelo aktivna tudi v protestnih gibanjih, zadnje čase pa svoje poslanstvo živi kot ena od vodij in glavnih govornic Ljudske iniciative Velenje, kjer vztrajajo pri znižanju položnic, ki so jih prejeli njihovi občani - nekaterim so se te v zadnjih nekaj mesecih zvišale tudi za več sto evrov.

Tudi TikTokerka 

Pri Ljudski iniciativi Velenje opozarjajo in se bojijo, da bo takšno povečanje cen ogravanja marsikoga pahnilo v socialno stisko. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bodo januarske položnice za najmanj tri zimske mesece pahnile pod prag revščine še tiste, ki so bili do sedaj nad njim. Sara, katere zaščitni znak so očala z rdečim okvirjem in nepopustljiva retorika, ima tudi svoj TiKTok kanal, prek katerega javnost obvešča o svojih družbenih akcijah in spodbuja k soustvarjanju boljše prihodnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol