Amanda Buhinjak | 17. 11. 2022, 07:00

S Sašo Arsenovičem o epilogu glede incidenta, v katerem naj bi lažje poškodoval 13-letnika

Jure Banfi/BOBO

Spomladi naj bi v središču Maribora, v bližini teniških igrišč, napadel fanta in ga poškodoval. Z županom smo se pogovorili o tem, v kakšnih odnosih sta trenutno in kako se je zgodba razpletla. 

Mariborski župan Saša Arsenovič se je pred vnovično podajo v boj za županski stolček drugega največjega mesta v Sloveniji znašel v situaciji, zaradi katere ga je oče 13-letnika prijavil na policijo in zoper njega podal predlog za pregon zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lažje telesne poškodbe.

Takrat je v izjavi za medije fantov oče povedal, da naj bi župan fanta tudi davil, a se je Arsenovič zagovarjal, da so mediji iz dogodka ustvarili večjo zdraho, kot je ta zares bila: "Ni šlo za noben napad ali tovrstno nasilje, kot se želi prikazati," je dejal v izjavi za medije. 

Spomnimo, da naj bi po trditvah očeta mladoletnika župan 17. aprila letos fizično obračunal s 13-letnim fantom in ga pri tem lažje telesno poškodoval. 

O epilogu dogodka smo povprašali kar Arsenoviča. Ta nam je med drugim zaupal, ali je res šlo za fizični obračun in v kakšnih odnosih so s fantom in njegovo družino. 

Želel se je pogovoriti kot občan in kot oče 

Arsenovič pravi, da so se o dogodku tako s 13-letnikom kot z njegovim očetom veliko pogovarjali. "Fant je mlad in navihan, kar sem bil tudi jaz, zato sem se o tem želel tudi pogovoriti na človeški način in rešiti zadevo, do katere je prišlo, kot občan in kot oče," je povedal in jasno poudaril, da je bil dogodek medijsko izjemno napihnjen. "Prikazano je bilo drugače, kot je bilo v resnici. Zgodilo se ni nikakršno nasilje. Kot oče štirih otrok si tega ne bi niti dovolil," je razložil. 

Jure Banfi/BOBO

"Če že gremo tako daleč, če ne bi bil župan, ne bi pristal na ta postopek, ki smo ga zdaj skupaj prebrodili. Ker gre za dolg postopek in nikoli ne moreš neposredno vplivati na razplet. Ampak sem si za to prizadeval, da se pogovorimo in razčistimo potek dogodkov."

"Nedavno sva se s fantom srečala in si obljubila, da se skupaj podružimo in gremo skupaj na pico," ta je star toliko kot njegova hčerka. "Skupaj sta tudi kdaj ušpičila kakšno vragolijo."

Skozi postopek se je zavedal, da tega ne počne zaradi sebe, temveč zaradi otrok: "Zato, da se naučijo, da četudi kdaj njihova dejanja niso najbolj na mestu, od tega nekaj odnesejo in predvsem zato, da se od tega nekaj naučijo." 


Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.