L. PA. | 10. 11. 2023, 14:13

Kdo so kupci stanovanj v prestižnem Schellenburgu? (Najdražjega med vsemi je kupil ...)

Aleksandra Saša Prelesnik

Najdražje prodano stanovanje je penthouse s 330 kvadratnimi metri bivalne površine in dobrimi 130 kvadratnimi metri terase. 

Luksuzni stanovanjski kompleks Villa & Palais Schellenburg, ki velja za enega najdražjih v Ljubljani, nekaj tednov po uradnem odprtju še vedno buri duhove.

Dolgo je odmevala sporna izjava investitorja, poslovneža Jožeta Anderliča, ki je v enem od intervjujev dejal, da gradi stanovanja za elito, ki je "jedro naroda, saj narod brez elite ne obstaja, je le amorfna gmota, ki ne ve, kam in kako". Vendar pa javnost kljub vsemu zanima tudi, kdo so kupci pregrešno dragih bivalnih enot. Poročali smo že, da naj bi stanovanji v kompleksu kupila naš košarkarski as Luka Dončić in pevec Dino Merlin, portal Necenzurirano pa je zdaj razkril še nekaj imen iz sveta gospodarstva.

Lastnik najdražjega stanovanja Slovenec?

Lastnica najdražjega stanovanja v vili Schellenburg, to je penthouse s 330 kvadratnimi metri bivalne površine in dobrimi 130 kvadratnimi metri terase, naj bi bila fundacija Nolimit Foundation iz Liechtensteina, o kateri iz javno dostopnih virov ni mogoče izvedeti ničesar. 

Kot piše Necenzurirano, bi moral zanj kupec po javno znanih tržnih cenah stanovanj v Schellenburgu plačati najmanj štiri milijone evrov. A ker je bil med prvimi kupci stanovanj v letu 2022, naj bi za stanovanje odštel dobre tri milijone evrov. Pri tem naj bi zahteval, da ostane anonimen.

Toda v ljubljanskih nepremičninskih krogih se zdaj govori, da je lastnik najdražjega stanovanja v resnici slovenski državljan, širši javnosti neznana oseba, ki je obogatela s kriptovalutami, živela pa naj bi med Slovenijo in Dubajem.

Dve stanovanji, navajajo, je kupil Rok Drašler, nekdanji olimpijec, ki zdaj vodi družinsko podjetje MDM: eno v svojem imenu, drugo v imenu svojega podjetja. Revija Manager je premoženje njegove družine letos ocenila na slabih 75 milijonov evrov.

Preostali znani kupci pa so po poročanju portala še poslovnež Julien Coustary, ki je nekoč vzpostavljal mobilnega operaterja Vega, upokojeni poslovnež Anton Glavan, nekdanji vodja Rotary kluba Ljubljana, in Stjepan Orešković, večinski lastnik hrvaške skupine Mplus, ki deluje tudi v Sloveniji, in predsednik nadzornega sveta IEDC - Poslovne šole Bled.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol