STA/P.M. | 18. 3. 2023, 16:18

Se odpravljate na Primorsko? Premislite dvakrat, na cestah boste zelo dolgo čakali

Valter Leban /Bobo

Zaradi številnih zastojev se voznikom obetajo velike zamude, na eni od cest se je zgodila nesreča. 

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki zastoji z zamudo do 40 minut. Zaradi del na cesti je zaprt vozni pas med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Zapora bo do 19. marca, do 21. ure. Nastajajo zastoji. Zastoj je tudi med Postojno in počivališčem Studenec proti Kopru, zamuda je deset minut. Zamuda je prav tako na ljubljanski južni obvoznici med Centrom in Rudnikom.

Če se odpravljate na pot, preverite tekoče informacije na portalu promet.si in si naložite njihovo mobilno aplikacijo.

Na štajerski avtocesti za Podmiljem proti Ljubljani, kjer je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas, je promet je oviran tudi na voznem pasu.Vozni pas je zaprt za predorom Podmilj proti Ljubljani, nastaja krajši zastoj. 

Kje še bodo zapore in kje obvozi?

Vipavska hitra cesta bo zaprta med Selom in Ajdovščino proti Nanosu do ponedeljka, 20. marca, do 5. ure. Obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. V nedeljo med 7.30 in 20. uro bo zaradi del vipavska hitra cesta zaprta še v predorih med Vipavo in Nanosom proti Razdrtemu.

Bobo

Cesta čez Pavličevo sedlo bo na avstrijski strani od 20. do 31. marca 2023 zaprta zaradi del. Cesta Litija-Zagorje bo zaradi del zaprta pri Šklendrovcu vsako soboto med 7:30 in 13:30 do septembra 2023.

Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer prevozna samo za osebna vozila z verigami.