12. 8. 2022, 18:41 | Vir: STA

Se odpravljate na pot? Pozor, tu vas čakajo zastoji!

Žiga Živulovič jr./Bobo
Se odpravljate na pot? Pozor, tu vas čakajo zastoji! (foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)

Pred koncem tedna se je promet na cestah že zgostil, na mejnih prehodih s Hrvaško pa so že precejšnje čakalne dobe. Kje so najdaljše?

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal štirikilometrski zastoj, poroča prometno-informacijski center. Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Karavanški predor občasno zapirajo v smeri proti Avstriji. Za Kranjsko Goro v centru priporočajo izvoz Jesenice vzhod.

Zgoščen promet z zastoji na posameznih odsekih je na primorski avtocesti. Na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani prihaja do enournih zamud.

Bobo

Upočasnjen promet v smeri Kopra je med Kozarjami in Vrhniko, do zastojev pa prihaja tudi na zahodni in južni ljubljanski obvoznici od razcepa Kozarje do Brezovice proti Kopru.

Zastoji so tudi na lokalnih cestah Lesce-Bled, Šmarje-Koper in Logatec-Vrhnika.

Na podravski avtocesti je zaradi živali na vozišču oviran promet med priključkoma Letališče Maribor in Marjeta proti Ptuju.

Najdlje se za vstop v državo čaka na prehodu Gruškovje, in sicer od ene do dve uri. Po eno uro vozniki osebnih vozil čakajo na Obrežju, Dragonji in Starodu, po pol ure pa na Metliki. Polurna čakalna doba za izstop iz Slovenije je na Obrežju in Jelšanah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.