R.S. | 25. 11. 2022, 10:41

Se po smrti akrobata v WOOP! obetajo spremembe?

Fotografija je simbolična.

Borut Zivulovic/Bobo

Slovenijo je pred kratkim pretresla vest o smrti akrobata skupine Dunking Devils. V WOOP! naj bi profesionalni del, kjer se je nesreča zgodila, zaprli. 

Peter Kokalj, član akrobatske skupine Dunking Devils, je prejšnji teden po nesreči v ljubljanskem trampolinskem parku Woop! izgubil življenje. Nesreča se je zgodila v delu trampolinskega parka, ki je namenjen treningom profesionalcem.

Njegova nepričakovana nesreča je sprožila vprašanja glede varnosti parka, ki ga dnevno obišče veliko ljudi. Zaradi nesreče naj bi v Woop! še enkrat preverili vse varnostne protokole in preventivno uvedli še nekaj dodatnih varnostnih ukrepov v rekreativnem delu, poroča N1. 

"Otroci lahko še vedno izvajajo salte, vendar le na določenem mestu, v splošnem delu parka, ki je namenjen in oblikovan za take skoke. To je gimnastična jama s penami, v kateri lahko skakalci izvajajo enojne salte brez obrata," je povedal direktor trampolinskega parka WOOP! Miran Razoršek. Trapez, ki je bil do zdaj v uporabi, bodo nadomestili z drugimi atrakcijami. 

So profesionalni del zaprli? 

Po neuradnih informacijah N1 naj bi profesionalni del zaprli, prostore pa namenili za razširitev ljubiteljskega parka. "Končne odločitve o profesionalnem delu še vedno nismo sprejeli in bomo to uskladili tudi s skupino Dunking Devils, s katero bomo našli ustrezno rešitev za nadaljevanje izvajanja akrobatskih treningov," je povedal Razoršek. Dodal je, da se profesionalni del parka trenutno uporablja le za ogrevanje skakalcev, pri čemer trampolini niso v uporabi. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.