Uredništvo | 9. 1. 2024, 19:35

Se Sanji Ajanović Hovnik obeta nova zaposlitev? Pristala je med ožjimi kandidati za ...

Borut Živulović/Bobo

Bivša ministrica za javno upravo je oktobra lani odstopila s svojega položaja, saj je dejala, da ne želi, da ministrstvo ali vlada nosita breme razčiščevanja, povezanega z opravljanjem njene funkcije. 

Sanja Ajanović Hovnik se je prijavila na razpis za zaposlitev na Slovenskih železnicah. Pristala je med ožjimi kandidati v izboru za delovno mesto Vodja sektorja za pravne zadeve in kadre, je za Tarčo potrdil generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes

Bivša ministrica za javno upravo je oktobra lani odstopila s svojega položaja, saj je dejala, da ne želi, da ministrstvo ali vlada nosita breme razčiščevanja, povezanega z opravljanjem njene funkcije. Pred svojim odhodom se je namreč soočala z očitki o visokih stroških službene poti delegacije ministrstva v New York, ki je državo stala nekaj več kot 33 tisoč evrov, težave so bile tudi v zvezi s potekom razpisa za nevladne organizacije. 

Kot smo že poročali, je KPK zoper njo uvedla preiskavo, in sicer je pri izvedbi razpisa za dodelitev sredstev nevladnim organizacijam zaznala sum kršitve s področja nasprotja interesov.

Razpis za delovno mesto na Slovenskih železnicah je bil objavljen le nekaj dni po tem, ko so nadzorniki Slovenskih železnic decembra lani Dušanu Mesu potrdili nov mandat, kar bo njegov četrti mandat, poroča Tarča.

"Rezultati razpisa bodo predvidoma znani še ta ali naslednji teden, med pogoji pa je zapisano, da bodo prednost imeli kandidati z delovnimi izkušnjami na področju "kompleksnejših plačnih sistemov in njegove prenove". Spomnimo, da se je nekdanja ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik v svojem mandatu ukvarjala prav s prenovo plačnega sistema javnega sektorja. Po odstopu pa se je v službo vrnila na Agencijo za kmetijske trge," se glasi zapis Tarče na Facebooku, ki uradne odgovore Slovenskih železnic še čaka. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol