R. K. | 22. 11. 2022, 09:22

Se še spomnite malega Krisa, ki je pred leti združil Slovence? Tako je videti danes

Facebook/Go Help Kris

Starši dečka z mišično atrofijo, za katerega je pred časom denar zbirala vsa Slovenija, so objavili nekaj njegovih najnovejših fotografij, ki vas bodo popolnoma raznežile.

Tri leta so minila od takrat, ko je vsa Slovenija zbirala denar za zdravljenje malega Krisa Zudicha - dečka z mišično atrofijo, redko gensko boleznijo, ki jo je bilo mogoče uspešno zdraviti le z novim genskim zdravilom v ZDA. To pa je bilo izjemno drago, stalo je kar 2 milijona evrov. Zato so mladi družini z akcijo zbiranja denarja na pomoč priskočili v humanitarnem društvu Palčica pomagalčica. Takrat smo Slovenci pokazali, da znamo stopiti skupaj in uspešno zbrali denar za zdravljenje.

Pred kratkim so se na Facebooku s krajšim besedilom oglasili njegovi bližnji in objavili nekaj najnovejših Krisovih fotografij, ob tem pa so v njegovem imenu zapisali tudi nekaj besed o tem, kakšno je njegovo življenje danes, tri leta po prejemu genskega zdravila. 

Še zmeraj obiskuje terapije

"Kar nekaj časa se vam nisem oglasil, vendar mi ne zamerite," se začenja besedilo, v katerem Kris pojasni, da je to zato, ker skuša nadoknaditi vse izgubljene dneve v vrtcu in kar se da uživati v družbi vrstnikov. Ob tem je razkril, da terapije še zmeraj obiskuje. "Z napredkom, radovednostjo, zgovornostjo in vragolijami razveseljujem vse okoli sebe, še najbolj pa družino, ki mi vedno stoji ob strani." Hkrati pa je vsem, predvsem pa njegovim prijateljem, ki, tako kot on, iz dneva v dan premagujejo ovire, poslal močan objem

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord