M. P. | 22. 4. 2022, 12:09

Se vam zdijo ljubljanski semaforji nekoliko DRUGAČNI?

Bobo

Na ta način želi mesto Ljubljana obeležiti enega največjih ženskih športnih dogodkov v zgodovini samostojne Slovenije.

Novembra bo v Ljubljani potekalo žensko evropsko prvenstvo v rokometu. V ta namen je Mestna občina Ljubljana (MOL) na 28 semaforjih, ki so namenjeni pešcem, namestili žensko silhueto. Gre za štiri križišča v bližini Centra Stožice.

V okviru evropskega rokometnega prvenstva, ki bo potekal od 4. do 22. novembra, se na MOL zavzemajo za opolnomočenje žensk. Kot pravijo ta tematika ni pomembna zgolj v športu, ampak v širšem družbenem pomenu. Himno Eura 2022 bo pripravila prepoznavna slovenska pevka, borka za pravice žensk, umetnica, aktivistka in ambasadorka prvenstva Senidah.

Največji športni dogodek za ženske v Sloveniji, kar smo jim bili do sedaj priča, bo potekal v dveh slovenskih mestih, in sicer v Celju in v Ljubljani. Veliki finale bo v Ljubljani.

Ženske podobe na semaforjih že leta uporabljajo v številnih evropskih državah. Na Dunaju so tako pred Evrovizijo leta 2015 na semaforjih namesto zelenega in rdečega možiclja zasvetili tudi heteroseksualni in homoseksualni pari. Ker je bila novost med meščani dobro sprejeta, so se mestne oblasti odločile, da bodo te semaforje ohranile, piše N1 info.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord