K. Ž. | 24. 10. 2023, 19:22

Novi pretresi v Gibanju Svoboda, Golob obenem naslovil svoj odstop: "Tega filma Janez Janša ne bo videl"

24ur.com/posnetek zaslona

Iz Gibanja Svoboda so izključili dva poslanca, prav tako je z mesta podpredsednice odstopila Urška Klakočar Zupančič.

Danes je potekala redna seja poslanske skupine Gibanje Svoboda. V medijih so namreč zaokrožile neuradne informacije, da naj bi Robert Golob pozval predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič k odstopu, v stranki pa za zdaj tega niso komentirali.

Jabolka spora med predsednikom vlade in predsednico državnega spora naj bi bilo glasovanje o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko, kjer se je Klakočar Zupančičeva vzdržala in tako ni podprla premierjevega predloga. Klakočar Zupančičeva se je seje sicer udeležila, vendar jo je nato predčasno zapustila.

24ur.com/posnetek zaslona

"Smo enotni in trdni"

Po skoraj enourni zamudi je predsednik vlade v družbi poslancev Gibanja Svobode naposled le stopil pred kamero ter v prvi krajši izjavi dejal, da so poslanci soglasno sprejeli dve izključitvi. "Ugotovili smo, da so določeni posamezniki delovali izrazito škodljivo, ne samo v škodo stranke, ampak tudi v škodo koalicije in vlade. O tem smo glasovali enotno. Gre za poslanko Mojco Šetinc Pašek in za bivšega poslanca LMŠ Roberta Pavšiča," je obvestil predsednik vlade.

Obenem je še dejal, da je s funkcije podpredsednice stranke zaradi preobremenjenosti in osebnih razlogov odstopila Urška Klakočar Zupančič. Novo izvoljena predsednica je Sara Žibrat. Klakočar Zupančičeva je še poudarila, da so v Gibanju Svoboda izjemno enotni in trdni.

24ur.com/posnetek zaslona

Robert Golob je sicer naslovil tudi domnevne pozive Klakočar Zupančičevi k odstopu, ki so zadnje dni polnili naslovnice slovenskih medijev. Ob tem je dejal, da ne ve, od kod mediji črpajo dotične informacije ter da je sporočilo "enostavno, ostajamo trdni in enotni, ker tukaj nismo zaradi sebe, ampak zaradi volivcev in volivk."

Za trenutek je naslovil tudi domneve o njegovem odstopu s funkcije predsednika vlade, kar je nemudoma zatrl v kali: "Tega filma Janez Janša ne bo videl."

Sara Žibrat je medtem dejala, da je izjemno hvaležna za zaupanje, ki so ji ga izkazali poslanci stranke ter da se zaveda, da ta funkcija nosi veliko odgovornost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord