Uredništvo | 20. 7. 2023, 22:04

Deček se je od očeta vrnil pozitiven na mamila, obupani mami CSD ni prisluhnil

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Zgodilo se je v Slovenski Istri. Več let jih je opozarjala, da oče ni primeren skrbnik, a niso ukrepali.

Mama je Centru za socialno delo v Piranu že več let skušala dopovedati, da je oče odvisnik. A so ji dejali, da je predvsem tisti starš, ki ne ogroža otroka, dolžan nadzirati drugega starša in zaščititi pravice otroka. "Šele ko odpovesta oba, se vključi CSD," je bil njihov odgovor, je poročala TV Slovenija. 

Kokain so v otrokovem sistemu odkrili šele po tem, ko je svoje skrbi s centrom delila tudi šola. Oče je trenutno v priporu, na centru pa je v teku inšpekcijski nadzor.

Sumila, da s sinom nekaj ni v redu

Ko je mama nedavno prišla po otroka, je imel šestletnik hud glavobol in bolečine v trebuhu, pa tudi nenavaden pogled. "Bil je zelo napadalen in agresiven," je povedala. V lekarni je kupila test za prepovedane droge, ta pa je pokazal, da je pozitiven na kokain. To je potrdil še izvid na urgenci v zdravstvenem domu, nato pa še en test v izolski bolnišnici. 

Mama je povedala tudi, da je imel sin že zadnjih šest mesecev hude krvavitve iz nosu in da ima pogoste angine. (Fotografija je simbolična)

Mama je povedala tudi, da je imel sin že zadnjih šest mesecev hude krvavitve iz nosu in da ima pogoste angine. (Fotografija je simbolična)

Profimedia

Primer so prevzeli kriminalisti SKP PU Koper

Fantek policistom za zdaj še ni zaupal, kaj se je dogajalo na očetovem domu. Tega zdaj obravnavajo zaradi kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega dejanja.

Bobo

Po končani preiskavi so 40-letnika kriminalisti privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Preiskava je še v teku, saj policisti zbirajo dodatna obvestila in dokaze. 

Če bo sodišče odločilo, da je oče kriv, mu za posedovanje droge grozi od enega do 12 let, za zanemarjanje otoka pa do tri leta zapora.

Na CSD premik šele po vprašanjih medijev

Dečkove težave naj bi opazile tudi šolske učiteljice, kar je za TV Slovenija potrdila ravnateljica šole. Glede tega je šola konec maja seznanila CSD Piran, a odziva ni dobila. So pa v stik s šolo stopili takoj za tem, ko so prejeli novinarska vprašanja, je bilo še slišati.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol