Uredništvo | 28. 11. 2023, 21:27

Si obetate božičnico? Slovenska podjetja bodo letos radodarna (takšni so njihovi zneski za zaposlene)

Profimedia

Prihaja mnogim ljubo obdobje, ko bodo poleg božičnih daril prejeli še eno plačo, s katero se nagrajuje poslovna uspešnost. Dodaten prihodek v obliki božičnice podeljujejo v kar nekaj slovenskih podjetjih. Bodo letos podjetja v času božiča radodarna do svojih uslužbencev, ki za njih pridno delajo celo leto?

Vsem zaposlenim bodo letos izplačali božičnico v upravi Leka, in sicer zaradi izjemnih poslovnih rezultatov in predanega dela zaposlenih, poroča 24ur. Božičnica jim bo nakazana 15. decembra v višini 1750 evrov bruto, kar znaša 250 evrov več kot lani. Nagrade pa ne bodo deležni samo zaposleni! "Božičnico bodo prejeli tudi vsi agencijski sodelavci in sodelavke, izplačana bo v enaki višini, torej 1750 evrov bruto, prejeli pa jo bodo prek njihovih kadrovskih agencij," je za 24ur povedal Gregor Makuc, direktor korporativnih zadev in član uprave družbe Lek d. d.

Nekoliko višja nagrada se obeta zaposlenim v Krki. Ti bodo prejeli skoraj 2200 evrov bruto, kar je tudi višina povprečne slovenske plače. Božičnica do višine povprečne plače namreč ni obdavčena, se pa od nje odštejejo prispevki za socialno varnost. Obstaja podjetje, ki je pripravljeno ta davek plačati in zaposlenim nakazati še višjo nagrado?

V podjetju Dewesoft bodo poleg nagrad za poslovno uspešnost izplačali še božičnice v višini ene dodatne plače. Povprečna bruto plača je pri njih visoka več kot tri tisoč evrov, vsako leto pa svoje zaposlene nagradijo s štirimi ali petimi dodatnimi plačami. Božičnico so zvišali tudi pri NLB-ju, kjer bodo izplačali 20 odstotkov več kot lani. Hoferjevi delavci bodo dobili 300 evrov bruto, zaposleni na Pošti Slovenije pa 350 evrov bruto. Še malo več, 400 evrov bruto, bodo dobili zaposleni v Lidlu, v Sparu pa jim bodo dodelili znesek v višini tretjine njihove plače.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord