11. 5. 2022, 15:55

Si želite ocvrt krompirček? V tem slovenskem mestu vam ga bo naredil avtomat

Facebook/Fud Snacks

Postavili so samopostrežni avtomat za pomfri, ki je že postal priljubljen med uporabniki družbenih omrežij. 

Na Orožnovi ulici v Mariboru so aprila postavili avtomat, ki 24 ur na dan ponuja ocvrt krompirček. Prav tako ga lahko najdete v nakupovalnem centru Supernova Maribor. Za krompirček morate odšteti dva evra in pol, nanj pa čakate 270 sekund. 

Krompirček v moderni preobleki

"Bilo je nekoč ... govori se da okoli leta 1970, ko se je v Mariboru v Slovenski ulici odprlo prvo okno v hodniku in zadišal je krompirček, tak slasten in vroč, kasneje jih je bilo še nekaj v mestu. Verjetno se prav vsak spomni kot otrok, kako se je veselil tega krompirčka v mestu. Sedaj se krompirček vrača, v moderni preobleki in spet bo mesto dobilo krompirček," so pred odprtjem avtomata zapisali na profilu Fud Snacks.  

Kako poteka nakup? 

Postopek je zelo preprost. V avtomat vstavite drobiž, pritisnete gumb in počakate. Vanj lahko vstavite kovance za dva evra, en evro, 50 centov, 20 centov in 10 centov. Postopek nakupa smo našli tudi na TikToku. Posnetek je delila uporabnica alixandzoki, lahko si ga ogledate spodaj. 

@alixandzoki Super convenience! #frenchfries #mariborcenter #slovenija #slovenijatiktok #slovenia🇸🇮 #maribor #foryou ♬ BORN FOR THIS - Foxxi

Na Orožnovi ulici lahko izbirate med soljo in kečapom ali pa si privoščite oboje. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord