15. 7. 2023, 21:19 | Vir: STA

Skrbi ni konec: zaradi posledic neurja gospodinjstva še vedno brez elektrike

Tadej Kirincic/Bobo

Dokončna sanacija naj bi ponekod potekala vsaj mesec dni.

Potem ko je bilo zjutraj zaradi poškodb električnega omrežja, nastalih ob divjanju vetra med četrtkovim nočnim neurjem, na območju, ki ga pokriva Elektro Maribor, brez električne energije še približno 3500 odjemalcev na srednji in nizki napetosti, jih je bilo pozno popoldne še 250 do 350, je na svoji spletni strani objavil mariborski elektrodistributer.

Napake odpravljajo z vsemi razpoložljivimi ekipami

Največ jih je na območju občin Kungota, Pesnica, Šentilj, nekaj pa tudi na območju občin Lovrenc, Ribnica na Pohorju, Ruše in Selnica ob Dravi, so objavili v podjetju.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Že dopoldne so sporočili, da se zavedajo pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo ter nevšečnosti, ki jih prinaša prekinitev napajanja z električno energijo.

Zagotovili so, da se njihovi sodelavci ves čas trudijo znižati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo, s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev.

"Ob tem je treba poudariti, da je delo na terenu zelo oteženo in tudi nevarno, zato je velikega pomena upoštevati tudi varnostne ukrepe, ki lahko vplivajo tudi na zdravje in varnost zaposlenih," so zapisali v sporočilu za javnost.

Twitter/Jure Atanackov

Najbolj poškodovano omrežje na območju zgornje dravske doline

V četrtek ponoči je sicer na območju Elektra Maribor skupaj brez napajanja z električno energijo ostalo približno 50.000 odjemalcev na srednji napetosti. To število se je do 11. ure zmanjšalo na 14.000, do 17.30 pa na 4600.

Tadej Kirincic/Bobo

Kot so tedaj sporočili iz elektrodistributerja, je najbolj poškodovano omrežje na območju zgornje dravske doline, predvsem na desnem bregu Drave, na širšem območju Lenarta oz. med Lenartom in Radenci ter Lenartom in Sladkim Vrhom, pa tudi na določenih območjih Prekmurja.

Tadej Kirincic/Bobo

Zaradi vetroloma in padca večjih dreves na daljnovode je bilo ponekod porušeno večje število drogov, tudi betonskih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord