A. B. | 14. 3. 2023, 13:05

Skupaj s štirinožnimi prijatelji lahko pomagamo 4-letni Karolini, ki se bori s smrtonosno boleznijo: preverite, kako

Društvo Viljem Julijan

Karolinin najboljši prijatelj je kuža Ari. V njen vsakdan prinaša ogromno ljubezni in jo spodbuja, da ostaja mala borka.

V društvu Viljem Julijan so v sklopu zbiralne akcije za 4-letno Karolino pripravili tudi prav posebno srčno akcijo – Hišni ljubljenčki za Karolino. Karolina ima smrtonosno prirojeno bolezen, Cockayne sindrom – tip B. Kot sedaj že marsikdo ve, je Karolinin najboljši prijatelj njen kuža Ari. V njegovi družbi zares uživa. In ko ji je včasih težko, je Ari vedno tisti, ki jo spravi v dobro voljo.

"Če bi Karolino vprašali po njenem najboljšem prijatelju, bi bil to zagotovo njen kuža Ari. Vedno ji nariše nasmeh na obraz. Zelo rada ga hrani, sprehaja, objema in se igra z njim. V njeno življenje vnaša ogromno veselja in radosti. Karolina ima nasploh izrazit čut za živali, za katere zna lepo poskrbeti," o hčerkini ljubezni do živali pripovedujeta Karolinina starša, Borut in Sabina Lavrič.

Društvo Viljem Julijan


 
Zato so v Društvu Viljem Julijan, v katerem so se povezali z znanstveniki, ki razvijajo gensko zdravljenje za Cockayne sindrom – tip B, sedaj pripravili dobrodelno akcijo in izziv Hišni ljubljenčki za Karolino. V tej akciji so k zbiranju sredstev za Karolino pristopili tudi hišni ljubljenčki in domače živali, ki jih ima deklica tako zelo rada.

Pomagate lahko tudi vi 

Zato v društvu vabijo vse, ki imajo hišne ljubljenčke in domače živali, da skozi simpatične in zanimive fotografije z objavami na spletnih družbenih omrežjih pomagajo pri zbiranju 2.000.000 evrov za razvoj genskega zdravljenja za Karolino. Prav tako vabijo vsa društva za živali, da pristopijo v podporo skozi organizacijo različnih dobrodelnih dogodkov.

"Vabimo vse, da pokažemo, kako dobrosrčni so tudi naši hišni ljubljenčki in domače živali in jim omogočimo, da tudi one, tako kot Ari, priskočijo na pomoč naši predragi Karolini. Zato vabimo vse, da sodelujejo v našem srčnem izzivu – Hišni ljubljenčki za Karolino. Vsaka nakazana donacija ali poslan sms pomeni, da smo korak bližje našemu cilju, 2.000.000 evrov," pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan.

Društvo Viljem Julijan/fotomontaža

 V Društvu Viljem Julijan bodo v sklopu te dobrodelne akcije skupaj s Karolino izbrali tudi najbolj simpatične slike hišnih ljubljenčkov in domačih živali, ki jih bo deklica potem tudi osebno obiskala in spoznala.

Za razvoj zdravila – genskega zdravljenja – za Karolino lahko prispevate SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen "Za Karolino".

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ