R.S. | 19. 9. 2022, 18:00

Slovence pri dobrodelnosti ne ustavi niti dež! Za male borce so zbrali toliko denarja

Društvo Viljem Julijan

Največje zvezde dogodka so bili otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se s koncertom zbirala sredstva in ki so jim na dogodku podelili tudi posebne medalje za borbenost in pogum.

V Ljubljanskih Križankah se je v petek zgodil prekrasen in nepozaben dobrodelni koncert v podporo otrokom z redkimi boleznimi, ki ga je organiziralo Društvo Viljem Julijan

Kljub siloviti dežni ujmi in poplavam je okrog tisoč obiskovalcev iz celotne Slovenije napolnilo pokrit avditorij Križank, kjer so doživeli enega najlepših in najbolj ganljivih koncertov pri nas, Veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan, na katerem so za male borce nastopili številni glasbeni zvezdniki.

Društvo Viljem Julijan

Velika glasbena imena

Na velikem odru Križank pa so se zanje zvrstila zveneča glasbena imena: Nuša Derenda, Nina Badrić, Marko Vozelj, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Zvita Feltna, Ansambel Spev, Sabina Cvilak, Dejan Dogaja, Prifarski Muzikanti, Bepop, Miki Vlahovič, Vili Resnik, Omar Naber, SoulGreg Artist & BigLights Band, prireditev pa sta povezovala voditelja Domen Valič in Ajda Bezenšek Špetič. Koncert je s častnim pokroviteljstvom podprla tudi predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

"Dobrodelni koncert Viljem Julijan je ponosen glas vseh otrok, ki imajo hude redke bolezni. Z njim jim izkažemo našo srčno podporo in ljubezen ter njim in njihovim družinam dajemo vedeti, da niso sami in da imajo enakovredno mesto v naši družbi. Letos smo za koncert praktično razprodali Križanke, saj smo prodali več kot 1.200 vstopnic, kar je največ doslej in kar nas neizmerno radosti," pravi dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan.

Ob tem dodaja: "Zaradi izredno slabega vremena in poplav se nekateri koncerta žal niso mogli udeležiti, vendar pa je na dogodek kljub temu prišlo kar okrog tisoč obiskovalcev, kar ponovno dokazuje veliko srčnost Slovencev."

Društvo Viljem Julijan


 
Na koncertu je poleg vrhunskih glasbenih gostov nastopil tudi mali borec Paskal, ki se je rodil s prirojeno slepoto in je s svojim igranjem harmonike obiskovalce ganil do srca. Poleg njega pa je s pesmijo Never Enough nastopila tudi Ella Vita, sestra od fantka Viljema Julijana, po katerem je koncert poimenovan.

Zbrali skoraj 53.000 evrov

Koncert se je zaključil z vrhuncem dogodka, tradicionalnim skupnim nastopom vseh glasbenikov, ki so se na odru združili ob pesmi Večna ljubezen, ki jo je glasbenik SoulGreg Artist napisal za Viljema Julijana in jo je posvetil vsem otrokom z redkimi boleznimi. Ves večer je bil napolnjen s čustvi, vrhunsko glasbo in ganljivimi zgodbami malih borcev, zato se bo obiskovalcem dogodka zagotovo trajno vtisnil v spomin.

V Društvu Viljem Julijan bodo celoten znesek, zbran s koncertom, tako s prodajo vstopnic, kot s koncertno poletno zbiralno akcijo, ki so jo začeli v mesecu maju namenili za njihov dobrodelni Sklad Viljem Julijan, s katerim finančno pomagajo otrokom z redkimi boleznimi.

"Letos smo zbrali skoraj 53.000 evrov, česar smo z vsem srcem veseli in se ob tem najgloblje zahvaljujemo vsem, ki so prispevali za male borce. Kot vsako leto bomo tudi tokrat vsa sredstva, ki smo jih zbrali z našim koncertom in zbiralno akcijo, v celotni namenili otrokom z redkimi boleznimi," pravi dr. Jelen. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord