Uredništvo | 21. 7. 2023, 21:01

Solze in obup na koroški kmetiji, odneslo jim je vse: "Tisoče ur ročnega dela je šlo v nič"

Facebook/Koroška čveka

Današnje neusmiljeno neurje je prizadelo tudi območje mestne občine Slovenj Gradec, zaradi deževja je prihajalo do plazov.

Med drugim so ogromno škodo utrpeli na družinski Butični kmetiji Florjan, ki se nahaja med Slovenj Gradcem in Kotljami, na Selah. Na kmetiji pridelujejo sadje in zelišča ter proizvajajo likerje, sirupe in marmelade, hkrati pa že lep čas ustvarjajo poučne zgodbe za najmlajše obiskovalce in turiste.

A današnje neurje jim žal ni prizaneslo. "Tisoče ur ročnega dela je šlo v nič, ker je potok odnesel zemljo," je dejala s solzami v očeh lastnica kmetija Lucija Slemenšek, na Facebooku poroča portal Koroška čveka.

Odneslo jim je vse

Podrlo jim je mrežo proti divjadi, na kmetijo pa je prineslo drevje in vejevje. "Buč skoraj ni več, enako velja za korenje, česen in rdečo peso," je dejala Slemenškova, ki upa, da jim bo ostalo vsaj kaj malin in robid, medtem ko so sibirske borovnice zelo poškodovane.

S poplavami se borijo tudi v Bukovski vasi v občini Dravograd, spodnje fotografije posledic neurja pa prihajajo iz Kotlje-Podkraja.

Prevrnil se je avtobus

V Slovenj Gradcu naj bi s ceste zdrsnil tudi avtobus s 15 potniki, nihče od njih pa naj ne bi bil poškodovan. Zaradi močnega deževja je odneslo tudi gasilsko vozilo s cisterno.

Cesta Slovenj Gradec - Ravne na Koroškem ostaja zaprta na obeh straneh. 

Zaradi močnega deževja so v Črni na Koroškem nastajali večji hudourniki in narasli vodotoki, ki so poplavljali prostore objektov in vozišča. Prav tako se je sprožilo več zemeljskih plazov.

Več o tamkajšnjem dogajanju si preberite v spodnjem članku!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord