N. V. | 30. 11. 2023, 13:13

Tudi v tem slovenskem mestu bodo središče zaprli za promet

Mestna občina Slovenj Gradec

Mesto želijo razbremeniti. Kako bodo to dosegli?

Mestne svetnice in svetniki so se odločili za revitalizacijo mestnega jedra Slovenj Gradca. Mestno jedro bodo revitalizirali z namenom razbremenjevanja mesta Slovenj Gradec, kar pomeni postopno umikanje mirujočega prometa, uvedbo alternativnih oblik dostopa in urejanje odprtih javnih mestnih površin.

Tako bo Slovenj Gradec videti po prenovi.

Tako bo Slovenj Gradec videti po prenovi.

Mestna občina Ljubljana

Zgradili oziroma rekonstruirali bodo pločnike in preostale peš povezave, vključno s preureditvijo površin za motorni promet v površine območja za pešce, napravami in ukrepi za umirjanje prometa, ki zagotavljajo varnejši in prijetnejši promet pešcev. V sklopu investicije bodo izvedli tudi ukrepe za udobnost in privlačnost infrastrukture za pešce, kot na primer ozelenitev/zasaditev površin, urbana oprema. 

Mestna občina Ljubljana

Z investicijo bi dosegali cilje trajnostne mobilnosti v okviru trajnostnih urbanih strategij ter cilje celostne prometne strategije, so zapisali na straneh občine. Investicija je ocenjena na 5.717.238,88 evra z DDV. Od ministrstva za okolje, podnebje in energijo občina pričakuje sofinanciranje v višini 4.573.791,10 evra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol