30. 12. 2023, 08:24 | Vir: STA

V hotelih ob morju zadovoljni z zasedenostjo: rezervirana je velika večina nastanitev

Profimedia

Kot običajno so ob domačih gostih najštevilčnejši tisti iz sosednjih držav in Nemčije.

V prazničnem času so hoteli ob slovenski obali kar dobro zasedeni. Za podaljšani konec tedna je rezervirana velika večina nastanitev. Nekaj sob je bilo v petek še prostih, vendar upajo, da jih bodo oddali danes. Oddana je tudi večina mest za silvestrske večerje. 

V hotelih Lifeclass so po podatkih Turističnega združenja Portorož zelo zadovoljni z rezervacijami, razprodali so tudi silvestrsko večerjo. V Sava hotelih Bernardin imajo trenutno rezervacij za 80-odstotno zasedenost. Gostijo predvsem skupine iz Avstrije in Nemčije, ki bodo ostale dve ali tri noči. Med individualnimi gosti prevladujejo družine in gostje srednjih let iz Slovaške in Madžarske.

Profimedia

Hotel Kempinski Palace Portorož bo med prazniki polno zaseden. Prevladujejo gostje iz Italije, Avstrije in Slovenije. Polno zaseden bo tudi hotel Marko. Hotel Boutique Portorož je trenutno zaseden 80-odstotno, vendar pričakujejo, da bo do nedelje polno zaseden. Prevladujejo gostje iz Italije. Tudi oba hotela v Piranu, hotel Tartini in hotel Piran, bosta po napovedih zasedena 80-odstotno.

Turisti prihajajo iz Avstrije in Nemčije, domačih gostov pa je zelo malo, so še pojasnili v Turističnem združenju Portorož.

Izolski hoteli so po podatkih tamkajšnjega turističnega združenja v prazničnem tednu beležili 80- do 90-odstotno zasedenost, za novo leto pa bodo v večini hotelov zasedene vse postelje. Struktura obiskovalcev je mešana, med tujimi pa prevladujejo predvsem Avstrijci in Nemci. Silvestrske večerje, katerih cene se gibljejo med 54 in 125 evrov, je poleg tistih, ki bivajo v hotelih, rezerviralo tudi veliko drugih gostov, so še pojasnili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord