P.M. | 5. 5. 2023, 21:34

Pirc Musarjeva v Buckinghamski palači: "To je kralj povedal o Sloveniji ..."

Instagram/Nataša Pirc Musar

Slovenska predsednica se je s soprogom udeležila sprejema za voditelje držav. Kakšne vtise je delila na družbenih omrežjih?

Pred jutrišnjim kronanjem britanskega kralja Karla III. se v Združenem kraljestvu mudi tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. "V Londonu je že vse pripravljeno za ta velik diplomatsko-protokolarni dogodek, vlada zelo prijetno vzdušje," je zapisala na Instagramu. 

Še posebej zanimivo je bilo prebrati o njenem srečanju s kraljem, o katerem je Pirc Musarjeva dejala: "Kralj se je v družbi princese Ane ob pozdravnem srečanju spomnil na obisk v Sloveniji leta 1998 ter mi dejal, da imamo lepo deželo, s čudovito naravo." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nataša Pirc Musar, PhD (@natasa.pirc.musar)

Za to izjemno priložnost je bila slovenska predsednica oblečena v črne hlače in suknjič v kraljevsko modri barvi. Celotni videz je dopolnila s črno pisemsko torbico.

Charles na Bledu.

Kot je dodala, je sprejem izkoristila tudi za srečanja z nekaterimi državnicami in državniki, med drugimi s predsednico Evropske komsije in Evropskega parlamenta, predsedniki in predsednicami Moldavije, Madžarske, Slovaške, Grčije, Gruzije in Kosova ter tudi z britansko ministrico za šolstvo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord