Uredništvo | 4. 7. 2023, 12:58

Potniki jezni na Slovenske železnice: proga zaprta, nadomestnega avtobusa pa ni bilo več ur (v podjetju so se že odzvali)

Profimedia

Ponedeljkovo neurje je nekaterim, ki se vozijo z vlaki, pokvarilo vse načrte.

Na družbenih omrežjih se je oglasila uporabnica, ki se je pritožila zaradi dolgega čakanja na avtobus, po tem, ko je bila železniška proga na relaciji Zidani Most-Ljubljana zaradi iztirjenega vlaka in zemeljskega plazu na progi zaprta. "Ob 20.30 je šla na vlak za Ljubljano. Ob 22.20 so jim v Trbovljah povedali, da je proga zaprta zaradi plazu in da bo prišel avtobus. Ob 23. so jim povedali, da pride avtobus predvidoma čez dve uri," je izkušnjo bližnje osebe na Twitterju opisala uporabnica.

Polemika na družbenem omrežju

Nekdo drug, ki je v svojem zapisu organizacijo Slovenskih železnic v izrednih razmerah ocenil negativno, je podjetju očital, da ljudem ne povedo, kako in kaj. "Zdajle je v Trbovlje z nami prišel potnik, ki gre v München. Upam, da mu boste uredili hotel," je zapisal. 

V bran Slovenskim železnicam je stopila druga uporabnica, ki je menila, da zvečer ni ravno preprosto iz ničesar potegniti več avtobusov v Zasavje, še posebej, ker je bilo treba poskrbeti tudi za potnike na iztirjenem vlaku.

A prva uporabnica ji je odgovorila, da je do Celja 35 kilometrov in do Ljubljane 60 kilometrov in da torej ne gre za razdalje, ki bi bile dolge več sto kilometrov. Izrazila je prepričanje, da avtobusov ne vlečejo iz ničesar, ampak imajo s prevozniki pogodbo.

Kaj pravijo odgovorni?

Oglasili so se tudi na Slovenskih železnicah, kjer so zapisali, da gre za širši problem, s katerim je povezana tudi nedostopnost, relacija in varnost. "V teoriji je res enostavno, žal pa je že sredi dneva včasih težko dobiti proste avtobuse in šoferje, včasih pripeljejo iz drugega konca Slovenije, ker jih na območju dogodka ni mogoče aktivirati. Potem pa se sešteje še čas za pot, na roke pa nam večinoma ne gre niti teren," so zapisali.

"Tudi mi si želimo, da bodo vsa dela čim prej zaključena in da ne bi bilo nobenih nepredvidenih oz. izrednih dogodkov, v primeru, ko pa so neizogibni, da bi vse potekalo gladko in v čim krajšem času," so zaključili.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol