N. V. | 16. 6. 2023, 11:01

Slovenski črnograditelj uničil rajski zaliv na Hrvaškem: na sodišču trdil, da nima denarja, potem pa zgradil luksuzno vilo

Diamond Villa Resort

Še pred letom dni se je na sodišču predstavljal kot socialni primer, zdaj pa si je njegova žena zaželela luksuzno vilo, ki razburja naše sosede.

Največji hrvaški mediji v zadnjih dneh poročajo o "uničenem rajskem zalivu sredi Dalmacije". Na območju obalnega pasu v naselju Zatoglav pri Rogoznici, ki po hrvaški zakonodaji velja za javno dobro, je namreč zrasla zasebna betonska plaža z več nadstreški.

Na zasebni plaži so uredili potke, kamnite zidove in lesene nadstreške. Za to po poročanju hrvaških medijev niso imeli dovoljenja. S tem, ko so do morja postavili kamniti zid, so preostalim kopalcem onemogočili dostop do obale, kar je v nasprotju s hrvaško zakonodajo.

Diamond Villa Resort

Nad obalo sta zrastli dve luksuzni vili, ki ju lahko najamete za 2300 evrov na noč. Diamond Villa Resort na spletni strani ponuja "diamantno izkušnjo" s turkiznim obzorjem, kristalno čistim morjem in veličastnim panoramskim razgledom. 

Diamond Villa Resort

Zaliv je uničila slovenska družina

Po pisanju časnika Jutarnji list gre za zemljišče v lasti "slovenske družine". Iz dokumentov je razvidno, da je njegova lastnica soproga Matjaža Zadravca, natančneje njeno zagrebško podjetje Diamond Properties.

Spomnimo, Zadravec je nekdanji direktor Tuš Holdinga, obsojen na družbenokoristno delo zaradi kaznivega dejanja s področja gospodarskega kriminala. Spomnimo, vodenje Tuš Holdinga, ključnega podjetja v nekdanji skupini Mirka Tuša, je prevzel leta 2010. Dve leti pozneje je položaj na Tuševo zahtevo čez noč zapustil. Po neuradnih informacijah naj bi ga odnesel 100 tisoč evrov vreden posel z revizijsko-svetovalno hišo PWC, kjer je takrat deloval znani mednarodni svetovalec Andrej Vizjak, tedaj dober Zadravčev prijatelj. Del denarja, ki ga je Tuš Holding plačal za svetovanje, naj bi namreč končal na računih dveh podjetij na Hrvaškem in v davčni oazi Belize. Takoj zatem se je Zadravec s soprogo preselil v Dubaj. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Global Investment Leaders Club (@investmentleadersclub)

Na zatožni klopi v Sloveniji se je Zadravec znašel zaradi zaradi neodplačnega prenosa blagovnih znamk skupine Tuš na Mirka in Tanjo Tuš. Tožilstvo je Zadravcu očitalo, da je zakoncema Tuš pomagal pridobiti več deset milijonov evrov premoženjske koristi. Zadravec je ves čas zatrjeval, da sam od posla ni imel nobene koristi. Naposled je krivdo za zlorabo položaja priznal.

Sodišče Zadravca ni oprostilo plačila sodnih stroškov, ker je temu nasprotovalo tožilstvo z argumentom, da je imel v Združenih arabskih emiratih visoko plačo. Zadravec je sodišču priznal, da je v Dubaju dobro zaslužil, "a da so bili tudi stroški tako visoki, da je imel na računu pozitivno ničlo"

V istem času, ko je primer prišel na sodišče in se je Zadravec predstavljal kot socialni primer, je bila njegova soproga že lastnica dveh obmorskih vil na Hrvaškem, poroča portal Necenzurirano. V času, ko je Zadravec sodišče prepričeval, da nima denarja, je bila prijavljena v stanovanju v najbolj znanem dubajskem nebotičniku Burj Khalifa, ki velja za najvišjo stavbo na svetu. Tam je imel stalni naslov prijavljen tudi Zadravec. Najem 50 kvadratnih metrov velikega studia stane več kot 2000 evrov na mesec. Zdaj pa si je omislila še na črno zgrajeno zasebno plažo, ki razburja domačine.