Uredništvo | 5. 1. 2024, 14:02

Umrl je sin legendarnega TV-voditelja, ki smo ga oboževali vsi (tudi sam je bil sila uspešen)

Profimedia

V družini Trefalt, ki jo je Slovencem močno približal predvsem oče Mito, spet žalujejo.

Ob koncu leta 2023 se je družina Trefalt vnovič zavila v debel plašč žalosti. Dobrih sedem let po smrti legendarnega Mita Trefalta, enega najbolj priljubljenih slovenskih televizijskih obrazov vseh časov in hkrati enega prvih in najbolj prodornih komentatorjev športnih prenosov, se je v 61. letu starosti poslovil tudi njegov sin Andrej Trefalt.

Andrej Trefalt morda nikdar ni bil tako zelo v soju žarometov kot njegov priljubljeni oče, a se je tudi sam podpisal pod kariero izjemno uspešnega človeka. "Bil je eden od pionirjev na področju medijskega zakupa, vse od začetka devetdesetih let pa do danes. Bil je tudi prepoznaven obraz v regiji. Predvsem pa je bil velik človek," je za Marketing Magazin povedal Tilen Klarič, direktor Media Publikoma in Trefaltov tesni sodelavec.

Od svojega brata se je s čustvenim zapisom poslovila tudi njegova sestra Špela, ki se je - tako kot oče - preizkusila v televizijskih vodah, zdaj pa že vrst let deluje in živi v Združenih državah Amerike. "Pri šestnajstih letih so mu zdravniki postavili diagnozo mišične distrofije in mu napovedali, da bo čez tri leta v invalidskem vozičku. Seveda ga je najprej strlo, ampak z voljo in odločenostjo, ki jo je našel z mami in očijem ob strani, si je obljubil, da to ne bo tako," je med drugim zapisala Trefaltova in zaključila: "Mirno morje ti želim, dragi brat!"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol