Uredništvo | 13. 2. 2024, 11:39

Žalostna vest: za vedno se je poslovila priznana slovenska igralka

Profimedia

Iz SNG Drama so sporočili žalostno novico, da je umrla igralka Mihaela Novak.

Iz SNG Drama so sporočili žalostno vest. V 94. letu starosti se je namreč poslovila dramska igralka Mihaela Novak, ki je bila članica igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana od leta 1952 do upokojitve leta 1992. Pokojni se bodo v SNG Drama poklonili s spominsko slovesnostjo, ki bo potekala v torek, 27. februarja, ob 18.00 na Velikem odru.

Mihaela Novak je leta 1972 diplomirala iz igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Nastopila je v nekaj filmih slovenske produkcije, kot sta Naš avto iz leta 1962 ter Odpadnik iz leta 1988.

Spominska slovesnost, posvečena Součku

Novica o smrti priznane igralke prihaja le nekaj tednov po smrti legendarnega ustvarjalca in slovenskega igralca Jurija Součka. Souček je v svoji karieri na odru in v filmih oživil več kot 150 vlog. Oblikoval je več kot 500 radijskih vlog, uveljavil se je tudi kot režiser ter ustvaril nepozabno in dragoceno dediščino v TV-igrah in oddajah za otroke. Spominska slovesnost, posvečena Juriju Součku, bo 14. februarja ob 17.00 na Velikem odru Drame.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord