J. B. | 30. 8. 2023, 08:52

V Ljubljani se poslavljajo od legendarnega občana: "Bil si začimba našega mesta, počivaj v miru"

Kralji ulice

Družbena omrežja so preplavili čustveni zapisi.

Če vam je kdaj prekrižal pot na sprehodu po središču Ljubljane, ste se težko izognili vsaj kakšni njegovi opazki, ki je poletela v vaši smeri. Rad je komentiral vse in zaradi njegovega na trenutke vsiljivega načina komuniciranja so se mu nekateri raje izognili v velikem loku. Ker je bil iskren. In brez dlake na jeziku. Včasih tudi zelo neposreden. Toda Miha Nečemar je bil desetletja eden tistih zaščitnih znakov slovenske prestolnice, ki so bili tam in v slabem in v dobrem vremenu. Zdaj pa ga ni več. Poslovil se je.

Glasnik resnice

Novica o tem, da je umrl Miha Nečemar, je razžalostila številne, njihovi čustveni zapisi pa pričajo, kako zelo priljubljen je bil. Pa čeprav je le prodajal časopise ...

"So bili dnevi, ko mi je bil siten, ampak največkrat me je nasmejal, brutalno iskren. Naj počiva v miru," je zapisal eden od uporabnikov Facebooka, kjer so se zvrstili tudi številni drugi komentarji. "Nikoli ni bil tiho, ko sem mimo njega šla na faks ... Ali sem hodila prehitro ali pa prepočasi. Vedno je komentiral mojo hojo in vedno mi je na obraz priklical nasmeh," smo lahko prebrali. Pa tudi: "Mnogi so se ga izogibali, mnogim je šel na živce. Ravno zato, ker je bil glasnik resnice. To pa včasih boli."

Bržčas še najbolj na mestu pa je komentar, kako je bil Miha Nečemar "začimba našega mesta" ... Z začimbami pa vsi vemo, kako je. Nekateri jih imajo radi, spet drugi ne. V vsakem primeru pa jedi dajo dodaten okus. In prav to je bil Miha Nečemar.