R.S. | 10. 8. 2022, 16:51 | Vir: STA

So bili štirje požari res podtaknjeni? To smo izvedeli

Facebook/Gasilci Radovljica

Kot sporočajo s kranjske policijske uprave, so vsi požari na območju Radovljice izbruhnili ob želežniški poti, kjer ni objektov.

Slovenija se še vedno bori s požari. Okrog 14.00 ure popoldan je namreč zagorelo tudi na treh mestih v naravi na območju Radovljice.

Po prvih podatkih se s požari bori 14 gasilskih enot, poškodovanih ni bilo. Koprski kriminalisti pa preverjajo, ali so bili včerajšnji požari, ki so izbruhnili na Krasu, posledica storitve kaznivega dejanja.

Kot sporočajo s kranjske policijske uprave, so vsi trije požari na območju Radovljice izbruhnili ob želežniški poti, kjer ni objektov. Enega od požarov je gasilcem že uspelo pogasiti, drugega so omejili, tretjega, ki je izbruhnil med Globokim in Radovljico, pa se gasilci trenutno še trudijo obvladati.

Požari posledica kaznivih dejanj? 

Kriminalisti policijske uprave Koper pa medtem preverjajo okoliščine in informacije, ali so štirje požari, ki so včeraj zgodaj popoldan izbruhnili na območju Krasa, posledica kaznivega dejanja.

Včeraj je namreč zagorelo ob povezovalni cesti Senožeče-Čebulovica ob avtocesti, ob regionalni cesti Divača-Senožeče, ob lokalni cesti Sežana-Vrhovlje, pri kamnolomu in ob lokalni cesti Sežana-Vrhovlje, pred naseljem v Vrhovlje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord