Š. T. | 21. 2. 2023, 11:01

So v Kranjski Gori cene nastanitev poskočile v nebo? Navijači iščejo cenejše možnosti (preverite, kje)

Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Cene za nočitev v Kranjski Gori so v času svetovnega nordijskega prvenstva občutno narasle, dober zaslužek si lahko obetajo tudi gostinci.

V Kranjski Gori bodo zvečer slovesno odprli svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Po optimističnih napovedih organizatorjev naj bi tekme v dveh tednih, kolikor bo trajalo SP, obiskalo več kot 100.000 gledalcev. Veliko je bilo polemik o cenah vstopnic, saj se mnogim slovenskim navijačem zdijo preveč zasoljene.

Vstopnice so od 15 do 64 evrov na dan za stojišča, paket za vse dni je 490 evrov, organizatorji so pred dnevi dodali popoldanske vstopnice (veljajo od 15. ure naprej), stanejo pa 33 evrov. Tekmovanja bodo potekala v dolini pod Poncami, glavno navijaško dogajanje pa bo v Kranjski Gori.

Dober zaslužek si lahko obetajo gostinci in trgovci ter seveda hotelirji. Veliko hotelov ima zapolnjene kapacitete z reprezentancami in trenerskim osebjem, pa tudi z novinarji in produkcijskimi ekipami, ki bodo skrbele za prenose.

Profimedia

V Kranjski Gori je po podatkih turističnega javnega zavoda prostih okoli 20 odstotkov namestitvenih zmogljivosti, odvisno od termina. Omenjene proste kapacitete so večinoma pri manjših zasebnih ponudnikih, medtem ko so pri uradnih partnerjih, gre večinoma za hotelske nastanitve, skoraj zasedene.

Za nočitev v dvoposteljni sobi bo v Kranjski Gori treba odšteti od 180 do 200 pa vse do dobrih 400 evrov. "Za nekaj odstotkov so dvignili cene. Nekateri so mogoče tudi malo pretiravali," je o višanju cen ponudnikov nastanitev za 24ur.com dejala Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora. 

Profimedia

V Kranjski Gori bodo v času svetovnega prvenstva nastanjeni gosti iz Norveške, Nemčije, Avstrije, Slovenije, Češke in tudi Poljske. V Kranjski Gori so nastanjene nekatere reprezentance, podobno tudi čez mejo v Beljaku (recimo avstrijska in nemška reprezentanca) in Trbižu (med drugimi finska reprezentanca).

Cene nastanitev čez mejo so lahko ugodnejše, je pa minus, da porabijo več časa do prizorišča. Tuji navijači so ugotovili, da lahko čez mejo spijo ceneje, največ naj bi jih nastanitev našlo predvsem v Trbižu in Beljaku, je še poročal 24ur.com.

Dobro zapolnjene kapacitete so tudi na Bledu. Poljaki so, denimo, zakupili vse zmogljivosti hotela Lovec, je povedala Romana Purkart iz Turizma Bled. "Hoteli so večinoma polni, tudi zasebnikom, ki so v tem času odprti, se bo poznalo," je povedala za časnik Delo.


Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol