P.M. | 27. 12. 2022, 07:03

Poznate ta dva najbolj preprosta, a učinkovita trika za čiščenje sobnih rastlin?

Profimedia
 

Se tudi pri vas na njih s svetlobno hitrostjo nabira prah? Problem je zlahka rešljiv.

Če želite, da sobne in vrtne rastline čim bolje uspevajo, je potrebno veliko trdega dela in redne oskrbe. Nakopičen prah na površini listov deluje kot ovira za rastlino in omejuje njeno sposobnost absorbiranja sončne svetlobe in ogljikovega dioksida. To pa neposredno vpliva tudi na fotosintezo.

Trik z majonezo vas bo navdušil

Za večji sijaj listov sobnih rastlin uporabite majonezo, saj olja v njej delajo prave čudeže. Manjšo količino majoneze nanesite na list in jo podrgnite po površini, nato pa obrišite z mehko krpo.

Profimedia

Te metode ne uporabljajte na kateri koli vrsti rastlin – izogibajte se vrstam z mehkejšimi listi.

Majoneza bo zelo učinkovito očistila prašno plast in dala listju vaših rastlin neverjeten sijaj. V zadnjem koraku liste dobro obrišete, da na površini listov ne ostanejo sledovi majoneze.

Profimedia

Nova vloga stare nogavice

Za čiščenje prašnih listov sobnih rastlin lahko uporabite tudi stare nogavice. V vsako roko vzemite po eno "rokavico" in ju preprosto položite na zgornjo in spodnjo stran lista ter obrišite obe strani hkrati.

Home tips

Skrb za sobne rastline včasih ni najlažja, a našo skrb rože tudi lepo nagradijo.

Bistveno je, da sledite urniku čiščenja svojih rastlin vsakih od 7 do 14 dni, da ohranite njihov sijaj in zdrav videz. Seveda je vse skupaj potrebno početi na zelo nežen in ljubeč način.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol