4. 5. 2022, 09:20

Zadnje podrobnosti brutalnega napada v Mariboru: KAJ je odredil sodnik?

Slika je simbolična.

STA foto

Osumljeni naj bi žrtev že dalj časa nadlegoval, nato pa jo je počakal v zasedi blizu njenega doma in brutalno napadel. Le kaj je botrovalo takšnemu dejanju?

Mariborsko sodišče je na predlog tožilstva zoper 47-letnika, ki je v četrtek v Mariboru huje pretepel 34-letno žensko, odredil pripor. Kot poroča Večer, se je preiskovalni sodnik tako odločil zaradi ponovitvene nevarnosti, potem ko je moški z bejzbolskim kijem skušal umoriti žensko, ki je sicer hudo poškodovana, a izven življenjske nevarnosti.

Bobo

Osumljeni 47-letnik je po informacijah časnika žrtev pričakal v zasedi, blizu njenega doma ob Ljubljanski ulici. Zaradi izredno hude poškodbe glave je bila ženska v življenjski nevarnosti, a so ji zdravniki v univerzitetnem kliničnem centru rešili življenje.

Kaj je bil motiv za dejanje, uradno še vedno ni bilo razkrito, po neuradnih informacijah Večera, ki so se širile kmalu po zločinu, pa naj bi bilo v ozadju maščevanje in ljubosumje, saj napadalec 34-letnice že dalj časa ni pustil pri miru. Gre za drugi poskus umora na območju Policijske uprave Maribor letos.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord