A. B. , N. V. | 18. 1. 2023, 07:00

Snežinke bodo po Sloveniji še plesale: vemo, kako dolgo in koliko snega bi lahko zapadlo

Borut Živulovič/Bobo

Nekaj časa bomo še priča zimskim razmeram, vremenoslovci pa že napovedujejo temperaturni obrat. Preberite, kakšni so vremenski obeti.

Lahko pričakujemo oblačno vreme, v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Za Radio Slovenija je vremenoslovec na Agenciji za okolje (Arso) Brane Gregorčič napovedal, da bo zapadlo nekje do pet centimetrov snega. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Lahko pričakujemo, da bo snežna odeja zmrznila in ostala tudi v prihodnjem tednu. 

Snega se ne bomo še hitro "rešili" 

Meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh je povedal, da snega ne po pobralo na hitro, saj pred nami ni odjuge. Temperature čez dan bodo malo nad nič, ponekod tudi več stopinj, ponoči pa okoli minus ena. "Počasi se bo talilo, ampak na hitro pa ne. Tam, kjer je zapadlo nekoliko več snega, bo kar trajal, kjer je pa samo pobelilo, bo pa verjetno kar izginil," napoveduje.

Borut Živulovič/Bobo

Kakšen bo konec tedna?

V prihodnjih dneh ni pričakovati niti poledice, ta je pogostejša ob jasnih dneh in nočeh, do četrtka pa bo večinoma oblačno vreme. V petek bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. K nam bo dotekal hladnejši zrak. Nato se bo k nam razširil anticiklon, prevladovali bodo vzhodni do severni vetrovi, napovedujejo na Arsu. 

Prevladovalo bo suho in hladnejše vreme. 

Temperaturni obrat

Po ponedeljku bo k nam v višinah dotekal nekoliko toplejši zrak. Nastajal bo temperaturni obrat. Od takrat dalje utegne biti nekaj sončnega vremena, zato pa lahko tudi nekaj megle po nižinah

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec