P.M. | 31. 3. 2023, 07:00

V Arboretumu Volčji potok se dogaja, kaj vse so pripravili?

Borut Živulovič/Bobo

Uvrščen je med 27 najlepših rožnih vrtov v Evropi, zaradi tamkajšnjih velikih novosti pa bomo poslej še raje šli na ogled tulipanov.

Arboretum Volčji Potok v spomladansko sezono vstopa z novim razglednim stolpom in električnim vlakom, ki bosta obiskovalcem na voljo od aprila. Na omenjenem novem električnem vlaku se lahko zapeljejo tudi invalidski vozički. Direktor Aleš Ocepek je povedal, da je za javnim zavodom uspešno leto, saj je park lani obiskalo 306.000 obiskovalcev, največ v maju in decembru.

Navdih med rožami

Park je po njegovih besedah postal pomemben kraj za sproščene sprehode, za kulturne dogodke in cilj za mnoge turiste. V letu 2022 je bilo s pomočjo ministrstva za kulturo izvedenih tudi nekaj večjih investicij: čiščenje dveh jezer, postavitev razglednega stolpa na ruševinah, posajenih sto novih dreves za prihodnost

Spomladansko razstavo tulipanov so načrtovali v sodelovanju s študenti, krajinskimi arhitekti in vrtnarji. Tulipani so letos po dolgem času spet v Spodnjem angleškem parku, že četrto leto zapored bodo obiskovalci izbirali tudi mistra tulipanov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arboretum Volčji Potok (@arboretumvolcjipotok)

Floristično tekmovanje in filmski večeri

Letošnja novost so tudi zelene skulpture treh konjev, ki so po vsej površini ozelenjene z živimi rastlinami, najvišja je visoka pet metrov. Na ogled bodo od junija naprej. Projekt 50 posebnih dreves za otroke in družine je medtem v prvi vrsti namenjen spoznavanju dreves: otroci v parku s pomočjo knjižice poiščejo petdeset dreves in si preberejo zanimivosti o njih.

Borut Živulovič/Bobo

Ste za filme? Te si lahko julija in avgusta ogledate kar med cvetličnimi vrtovi, v poletnem času načrtujejo kar 17 filmskih večerov. V avgustu pa bo v Arboretumu potekalo evropsko mladinsko floristično tekmovanje, njihove stvaritve bodo na ogled obiskovalcem. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol