15. 6. 2022, 12:45

Tudi to je možno v čudoviti Sloveniji: "To je dno od dna!"

Facebook/Društvo za zaščito konj/Profimedia/fotomontaža

Po državi se še vedno širi val ogorčenja, ki so ga sprožile šokantne fotografije ravnanja z domačimi živalmi. Društvo za zaščito konj je k odgovornosti pozvalo pristojne inšpektorje in se obrnilo tudi na vlado. Kaj so zapisali?

Na družbenih omrežjih so zaokrožili grozljivi posnetki živali, ki živijo v nevzdržnih razmerah. Fotografije so objavili tudi v Društvu za zaščito konj, kjer so zgroženi. 

Na Facebooku so zapisali: "Tole je zaokrožilo po Facbooku. Ker vemo, za koga gre in ker smo samo letos zanj napisali dve prijavi, da o prejšnjih letih ne govorimo, smo resnično jezni. O vsem smo obvestili tudi direktorja inšpekcije in čakamo na njegov odgovor. Ker tole je šlo čez vse meje."

Odzvali so se tudi v Društvu za zaščito živali Maribor in zapisali: "Zakaj se to dopušča? In kako dolgo se bo še tovrsten odnos do živali lahko nadaljeval? Čudno. Namreč Zakon o zaščiti živali tega ne dovoljuje – to celo prepoveduje. Kje je torej težava?”

Samo v letošnjem letu so za lastnika že oddali dve prijavi, prav tako v preteklih letih. O zadevi so obvestili tudi direktorja inšpekcijske službe.

Živali se niso same vklenile na verige ...

"Te živali se niso same spravile na svet. Niso se same naselile v hlev, niso se same vklenile na verige in niso same izbrale življenja oziroma trpljenja v gnojnici. Medtem ko so več let pripete med lastne iztrebke, na istem mestu stojijo in čakajo zakol ... pač nekaj za profit. Vse to jim naredi človek. In človek naj za to tudi odgovarja," so v Društvu za zaščito živali Maribor še zapisali na Facebooku.

Dodali so še: "Niso pa vse kmetije takšne. Zato bi bilo dobrodošlo, da bi tudi ostali živinorejci ostro ter kritično komentirali in okarali takšne življenjske pogoje ter takšne lastnike."

Nujnost kaznovanja takšnih lastnikov

Svoj zapis so nadaljevali z besedami, da bi pristojni državni organi končno morali začeti z ustreznim kaznovanje takšnih lastnikov. "Nenazadnje so v službi, ki je preprečevanju takšnega trpljenja živali namenjena. In ni prav, še manj pa fer, da žival tako živi oziroma trpi," pravijo.

Medtem so iz Društva za zaščito konj svoje sledilce obvestili, da so celotno zadevo že poslali tudi novi kmetijski ministrici Ireni Šinko in tudi novemu mandatarju Robertu Golobu.

Se bo kmetijska ministrica Irena Šinko odzvala?

Se bo kmetijska ministrica Irena Šinko odzvala?

Bobo

Kot pravijo, jih resnično zanima, ali bosta tudi k njim prišla na kakšen obisk, tako kot so se nedavno mudili v Mariboru. Tam so med drugim obiskali tudi Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem.

Jadranka Juras

Jadranka Juras

Bobo

Na Facebooku se je oglasila tudi znana slovenska pevka in aktivistka za pravice živali Jadranka Juras, ki je zapisala: "Dno dna. Sram naj vas bo! Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), začnite ukrepati proti malomarnim inšpektorjem/icam, ki svojega dela nočejo ali ne znajo opravljati! Sramota!"

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord