Uredništvo | 4. 8. 2023, 14:50

Srčnost izjemnih gasilcev ne pozna meja: z močno poplavljenega območja reševali konje (FOTO)

Uredništvo

Reševanje na poplavljenih območjih je po vsej državi zelo zahtevno, ponekod celo onemogočeno, kar pa gasilcem ne vzame moči in volje za reševanje otrok in živali. 

Naravna katastrofa, ki je zajela večji del Slovenije, je povzročila ogromno škode. Poškodovani so mostovi, poplavljene so številne ceste in hiše, veliko ljudi je bilo evakuiranih, na žalost pa so poplave zahtevale tudi nekaj smrtnih žrtev. Gasilci in številni drugi, tudi vojska, so že od zgodnjega jutra borijo s posledicami vremenske ujme, kot je povedal poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan, pa je reševanje zelo zahtevno, ponekod celo onemogočeno. 

Glede na napovedi vremenoslovcev, da vreme še ni reklo zadnje besede in da najhujše šele prihaja, si lahko samo predstavljamo, kako izmučeni bodo po vsem tem ti junaki z veliko začetnico.

Danes so se že večkrat izkazali, med drugim so uspešno posredovali v vrtcu v Mengšu. Iz poplavljenega vrtca so uspešno rešili 22 otrok, reševalna akcija pa je bila precej zahtevna, saj je voda gasilcem segala čez pas. 

Uredništvo

Gasilci pa niso evakuirali zgolj otrok. V Gameljnah so gasilci prostovoljnega gasilskega društva Dravlje reševali tudi konje. Kot je razvidno s spodnjih fotografij, je konjeniški center Spodnje Gameljne močno poplavljen, v hlevih naj bi voda segala vse do enega metra, zalilo pa je tudi zadnji dostop do hlevov.

Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo
Uredništvo